Başkan Sarıkurt Emeklilerle Bir Araya Geldi

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Emekli-Sen ile Çay Simit Buluşması” programına katıldı. Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çeken Başkan Sarıkurt, “Çay-simit hesabı yapmadan yaşayamayan emeklilerimizin hâli, ülkenin ekonomik tablosunun en acı göstergesidir.” dedi.

Çorlu’da emeklilerin sesini duyurmak ve dayanışmayı büyütmek amacıyla düzenlenen buluşmada, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt emekli vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Artan hayat pahalılığı ve derinleşen ekonomik krizin gölgesinde gerçekleşen samimi sohbette, emeklilerin insanca yaşam mücadelesi buluşmanın ana gündem maddesi oldu.

“Emeklinin Yoksullukla Sınanması Kabul Edilemez”

Programda konuşan Başkan Sarıkurt, yıllarca alın teri dökerek ülkeye hizmet etmiş vatandaşların bugün temel ihtiyaçlarını dahi karşılarken zorlanmasının bir vicdan meselesi olduğunu vurguladı.

Başkan Sarıkurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllarca çalışıp üreten, bu ülkeyi omuzlarında yükselten büyüklerimizin bugün yoksullukla sınanması hepimizin vicdanını yaralamaktadır. Emeklilerimizin bir çay - simit hesabı bile yapmak zorunda kaldığı bu ekonomik tabloyu kabul etmiyoruz. Sosyal adaletin ve insanca yaşam hakkının her zaman savunucusu olacağız.” dedi.

“Yaşayan Çınarlarımız İçin Sosyal Alanlar Oluşturuyoruz”

Emeklilerin sadece ekonomik değil, sosyal olarak da desteklenmesi gerektiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediyenin bu konudaki hizmetlerine de dikkat çekerek; “Bizler sadece sözle değil, icra atlarımızla da emekli büyüklerimizin yanındayız. Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisimiz ile kıymetli büyüklerimize huzurlu, ekonomik ve kaliteli bir sosyalleşme alanı sunuyoruz. Tesisimiz, bugün ekonomik dar boğazda nefes almak isteyen tüm emeklilerimizin buluşma noktası olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla büyüklerimizin yaşam kalitesini artırmak için projeler üretmeyi sürdüreceğiz."

Çorlu Belediyesi olarak her zaman emeklilerin yanında olduklarını belirten Başkan Sarıkurt, buluşmanın sonunda organizasyonu gerçekleştiren CHP Çorlu İlçe Başkanlığına, Emekli-Sen üyelerine ve katılım sağlayan tüm emeklilere teşekkür ederek dayanışma mesajı verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    6.02.2026 13:59:15
  • Okuma Sayısı
    17

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l