Çorlulu Fırıncılar Denetiminden Geçer Not Aldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da hizmet veren fırınlarda rutin olarak gerçekleştirilen ancak ramazan ayı nedeniyle artırılan denetimler sonucunda fırıncıların kurallara uyduklarının tespit edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, ramazan ayı nedeniyle ilçe genelindeki fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri ramazan ayı nedeniyle yoğunlaştırdık. Ekiplerimiz son olarak yaptıkları denetimlerde ramazan pidelerinin yanı sıra üretilen ekmeklerin gramajlarını da kontrol ettiler.

Bilindiği üzere; 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunun kapsamında hizmet veren fırınlar diğer kentlerde olduğu gibi Çorlu’muzda da Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı olarak tarife belirliyorlar ve belirlenen pide ve ekmek gramajları ile fiyat tarifesine uyup uymadıkları konusunda Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyorlar.

Yapılan denetimler sonucunda Çorlu’da hizmet veren fırınlarda fiyat tarifesine uyulduğu, ekmek ve pidelerin belirlenen gramajda üretim yaptığı tespit edildi. Tüm fırıncı esnafımızı dürüstlükleri için Çorlu’da yaşayan halkımız adına her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor; hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt, fırınlara yönelik denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    15.03.2024 15:49:37
  • Okuma Sayısı
    270

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l