Cumhuriyetimizin 100. Yılını Coşkuyla Kutlayacağız

Cumhuriyet’imiz 100 yaşında! Yüce milletimizin millî mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandıran Ata’mızın 100 yıllık emanetini büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te yüce milletimize armağan ettiği Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümü nedeniyle Çorlu’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çelenk Töreni 28 Ekim’de

Kutlama programı 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile başlayacak. Program kapsamında aynı gün Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda 100. Yıl Satranç Turnuvası ve Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’nda 100. Yıl Futbol Turnuvası düzenlenecek.

Resmî Törenler Atatürk Meydanı’nda Düzenlenecek

29 Ekim 2023 Pazar günü sabah 10.00’da Atatürk Meydanı’nda günün anlam ve önemine dair konuşmalar, şiirler, halk oyunları gösterileri ve resmigeçit törenini kapsayan kutlama programı gerçekleştirilecek.

Resmî törenlerin tamamlanmasının ardından saat 13.00’te Memduh Şevket Esendal Sahnesi Fuaye Alanı’nda “Öncü Kadınlarımız” Karma Resim Sergisi açılış töreni gerçekleştirecek.

Cumhuriyet'imizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında saat 14.30’da 5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından Atatürk Meydanı’nda konser düzenlenecek.

100. Yıl Fener Alayı ve Konser

Saat 19.00’da Çorlu Şehitliği önünden başlayacak olan 100. Yıl Fener Alayı, Cumhuriyet Parkı’nda sona erecek. Saat 19.00’da Cumhuriyet Parkı konser alanında Zumba etkinliği düzenlenirken saat 20.30’da Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Konseri’nde Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici sahne alacak. Havai fişek gösterileri ile renklenecek olan kutlamalara katılan Çorlulular, Cumhuriyet’imizin 100. yılında müzik dolu, unutulmaz bir gece yaşayacaklar.

“Geleceğe Sımsıkı Sarılacağız”

Çorlu halkının başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara minnet ve şükran duyduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak bizleri aydınlık geleceğe taşıyan Ata’mızın eseri demokratik ve laik cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak en büyük görevimiz. Geleceğe sımsıkı sarılarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürüyeceğimize söz veriyoruz.

Tüm halkımızı, Ata’mızın emaneti Cumhuriyet’imizin 100. yılını hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.

25.10.2023 10:54:07

FOTOĞRAFLAR