Depremzede Vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Sağlıyoruz

Orjinal Resim

Afet bölgesinden gelerek Çorlu’ya yerleşen ve yaşanan acı felaket sonrası yaralarını sarmak isteyen depremzede vatandaşlara Çorlu Belediyesi Rehberlik ve Psikososyal Danışma Merkezi yetkilileri tarafından psikososyal destek hizmeti sunuluyor.

Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü’nde hizmet vermeye başlayan Rehberlik ve Psikososyal Danışma Merkezi, bugüne kadar yaklaşık 100 depremzede vatandaşa destek sağladı. 730 vatandaşın psikososyal destek hizmeti ise devam ediyor.

Çorlu Belediyesi ve gönüllü psikologlar ile iş birliği yapılarak hayata geçirilen projede Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Osmaniye olmak üzere toplam 7 şehirden gelerek Çorlu’da ikamet eden vatandaşlara hizmet veriliyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Yaşanan afetin üzerinden neredeyse 4 ay geçti ve Türk milleti olarak hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Çok kıymetli gönüllü psikologlarımız ile birlikte çalışarak hayata geçirdiğimiz Rehberlik ve Psikososyal Danışma Merkezi şu an için pek çok vatandaşımıza hizmet veriyor.

Her vatandaşımıza hizmet sağlamak için ekiplerimizle ve psikologlarımızla aralıksız çalışıyoruz. Deprem mağduru vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz ve tüm gücümüzle her daim yanlarındayız. Kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Yaşadıkları travmanın etkilerini en aza indirebilmek için hep birlikte çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    23.05.2023 11:30:31
  • Okuma Sayısı
    620

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l