Depremzede Vatandaşlarımıza Yardımlar Devam Ediyor

Orjinal Resim

Yaptığı çağrının ardından çığ gibi büyüyen yardım kampanyası ile deprem bölgelerine 43 tır ve kamyon yardım malzemesi gönderen Çorlu Belediyesi, kente gelen depremzede vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un yaşanan depremin ardından ilk anda başlattığı yardım kampanyası çağrısına kısa sürede destek veren Çorlu halkı tarafından yapılan yardımlar, belediye personeli, gönüllüler ve ÇBSK ile ÇBFK sporcularının da desteğiyle kısa sürede ayrıştırılıp tasnif edilerek tırlar ve kamyonlar vasıtasıyla deprem bölgelerine gönderildi.

Çorlu Halkı Kenetlendi

Yardımlar için kenetlenen Çorlu halkı ile Çorlu Kaymakamlığı, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve firmaların da yoğun desteğiyle; deprem bölgesine ekmek, su, battaniye, giyim, mama, gıda, hijyen malzemesi, ısıtıcı, soba, çadır, seyyar tuvalet, jeneratör, ilaç ve odun gibi çok sayıda yardım malzemesinin depremin yaşandığı bölgelere gönderildiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından üretimi devam eden seyyar tuvaletlerin de peyderpey gönderileceğini söyledi.

"Dayanışma Kampanyamız Devam Ediyor"

Deprem bölgelerine yapılan yardımların yanı sıra Çorlu'ya gelen 3 bini aşkın depremzede vatandaşın ihtiyaçlarına yönelik yardımların sürdürüldüğünü, Atatürk Kent Enstitüsü'nde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Çarşısı aracılığı ile yapılan yardımların Çorlu halkının destekleriyle devam ettiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Yaşanan depremlerin ardından Çorlu'muza gelen vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yardımcı olabilmek adına ilk günden itibaren başlattığımız dayanışma kampanyamıza destek veren sevgili Çorlululara bir kez daha teşekkür ederim. Onların da katkılarıyla kentimize gelen yaklaşık 4 bin depremzede vatandaşımıza her türlü yardımı ulaştırabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.

Sevgi Çarşımıza başvuran 700'ü aşkın aileye 473 ev eşyasının yanı sıra gıda kolisi, ev tekstili ve hijyen paketi, 2 bin 500'ü aşkın vatandaşımıza giyim yardımında bulunduk. Ayrıca talepte bulunan çok sayıda vatandaşımıza aşevinden yemek hizmeti sunuyoruz.

"Bire Bir Görüşmeler Yaptık"

Kentimize gelen misafirlerimize doğru yardımları ulaştırabilmek adına Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde görevli sosyologlarımız vasıtasıyla ulaşarak taleplerini değerlendiriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık olarak 300 aileyi ziyaret ederek 1.300 depremzede vatandaşımız ile bire bir görüşmek imkânı bulduk. Yapılan görüşmeler neticesinde yardımlarımızı koordine ederken bir yandan da yaşanan felaketin yarattığı psikolojik etkilerin desteklenmesi konusunda adımlar attık.

"Mutlu Birey, Huzurlu Toplum" Projesi Hayata Geçiyor

Bu vesileyle çok önemsediğimiz "Mutlu Birey, Huzurlu Toplum" projemizi de hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında kentimizde görev yapan psikologlarla yaptığımız toplantıların ardından gönüllülük esasıyla hareket ederek talepte bulunan depremzede vatandaşlarımıza destek olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşanan acıları unutabilmek elbette ki mümkün değil. Bizler sadece bu acıları yaşayan kıymetli vatandaşlarımıza yardım edebilmek için çalışıyoruz. Gönüllü psikologlarımız aracılığıyla depremden etkilenenlere hızlı ve etkin bir şekilde bilimsel çerçevede katkı sunabilmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda Atatürk Kent Enstitüsü'nde hazırlıklarını son aşama getirdiğimiz destek birimimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Kıymetli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmek için tüm kurumlarımızla iş birliği içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bir kez daha deprem bölgesinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    24.02.2023 16:52:43
  • Okuma Sayısı
    1202

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l