Yine Dopdolu Bir Festival Sizleri Bekliyor

Orjinal Resim

11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali 28 Ekim - 1 Kasım 2022 tarihleri arasında müzik, sanat, spor ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Festival süresince Sefo, Işın Karaca, Retrobüs, Çılgın Sedat, Funkart, Rumeli Ekrem ve Melek Mosso konserleri düzenlenecek.

28 Ekim 2022 Cuma günü başlayacak olan 11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde saat 11.00'de Çocuk Tiyatrosu "Dişlerin Dünyası" sahnelenecek, ardından saat 12.30'da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirilecek.

Sefo Hayranlarıyla Buluşacak

Anıttaki törenin ardından etkinlikler saat 14.00'te Cumhuriyet Parkı'nda çocuk oyunları, anne-çocuk etkinlikleri, interaktif yarışmalar ve grup dans gösterileri tertiplenecek ve "Karavan Tanıtım Günleri" ve "Marka İndirim Günleri" gerçekleştirilecek. Etkinlikler festival boyunca devam edecek. Gün içinde ayrıca "Fitness ve Savunma Sporları" konulu söyleşi düzenlenecek.

İlk gün programı Cumhuriyet Parkı'nda saat 20.00'de düzenlenecek olan Sefo konseri ile sona erecek.

Bayramımızı Büyük Bir Coşkuyla Kutlayacağız

29 Ekim 2022 Cumartesi günü düzenlenecek programlar ile Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Kutlama programı kapsamında Çorlu Kaymakamlığı'nda düzenlenecek olan tebrikat töreninin ardından saat 10.00'da Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un halkı selamlamasının ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve resmî geçit töreni düzenlenecek.

11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi'nde Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası gerçekleştirilecek. Saat 15.00'te ise Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Elfin Tataroğlu tarafından "Cumhuriyet Kadınları" söyleşisi düzenlenecek ve saat 17.00'de Aksak Dans Tiyatrosu tarafından "Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık" gösterici sahnelenecek. Festival kapsamında Cumhuriyet Parkı'nda Ayşin & Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler tertiplenecek.

Fener Alayının Ardından Işın Karaca Konseri Düzenlenecek

Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında saat 19.00'da Atatürk Meydanı'nda başlayacak olan fener alayı Cumhuriyet Parkı konser alanında sona erecek, saat 20.00'de ise Işın Karaca'nın sahne alacağı "Cumhuriyet Konseri" düzenlenecek.

Retrobüs ve Çılgın Sedat Sahne Alacak

11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nin üçüncü günü etkinlikleri Atatürk Meydanı'nda saat 10.00'da "Kurtuluşun 100. Yılı Bisiklet Turu" ile başlayacak. Bisiklet turu Engelsiz Yaşam Parkı'nda sona ererken saat 12.00'de park içinde yer alan Bisiklet Kafe'nin açılışı gerçekleştirilecek. Gün içinde ayrıca Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Öte yandan festival kapsamında Cumhuriyet Parkı'nda yer alan basketbol sahalarında saat 14.00'te ÇBSK Basketbol Takımı tarafından gösteri maçı oynanacak, ardından saat 17.00'de zumba etkinliği düzenlenecek.

Festival kentin farlı noktalarında düzenlenen etkinliklerle devam ederken saat 17.00'de ORION ve Trend Arena Alışveriş Merkezleri'nde halk oyunları gösterileri gerçekleştirilirken Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzme yarışmaları gerçekleştirilecek.

Festivalin üçüncü günü düzenlenecek iki konser ile sona erecek. Saat 20.00'de Retrobüs ardından saat 21.00'de ise Çılgın Sedat sevenlerine doyumsuz bir gece yaşatacak.

Rumeli Türküleri ile Kıpır Kıpır Bir Gece

Festivalin dördüncü günü etkinlikleri saat 11.00'de Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenecek "Mutlu İnsanlar Mahallesi" adlı çocuk tiyatrosuyla başlayacak ve saat 12.00'de Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirilecek olan halk oyunları gösterileri ile devam edecek. Festival kapsamında saat 14.00'te Yaşayan Çınarlarımız Sosyal Tesisi'nde "Sağlıklı Yaşam ve Sporcu Psikolojisi" konulu söyleşi düzenlenecek. Gün içinde ayrıca Unvansız Gönüllüler Derneği tarafından çeşitli çocuk etkinlikleri düzenlenecek.

11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nin dördüncü gününde saat 20.00'de Çorlu'muzun sevilen gruplarından Funkart'ın düzenleyeceği konserin ardından sevilen sanatçı Rumeli Ekrem, birbirinden güzel şarkılar eşliğinde konser alanını dolduranlara unutulmaz bir gece yaşatacak.

Kurtuluşun 100. Yılında Melek Mosso Sahne Alacak

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını da içine alan 11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nin son günü saat 09.00'da Atatürk Meydanı'nda Çorlu’nun Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirilecek.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek çelenk sunma töreninin ardından saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda "Kurtuluşun 100. Yılı" kutlama programı tertiplenecek. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştireceği konuşmanın ardından şiirler okunacak ve Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Asayiş Bölüğü gösterileri sahnelenecek ve 5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından konser verilecek.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki festival programının ardından saat 11.00'de Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde "Trakya'da Millî Mücadele ve Çorlu'nun Kurtuluşu" konulu bir panel düzenlenecek.

11. Çorlu Kültür, Sanat ve Spor Festivali ve Kurtuluşun 100. Yılı kapsamında düzenlenen kutlama programı, sevilen sanatçı Melek Mosso'nun seslendireceği birbirinden güzel şarkılarla sona erecek.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    26.10.2022 11:40:01
  • Okuma Sayısı
    21275

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l