Çevre Haftasını Etkinliklerle Kutladık

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından Çevre Haftası nedeniyle 05 - 12 Haziran 2022 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler Doğa Yürüyüşüyle Başladı

5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik "Doğa Yürüyüşü" ile başladı. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi iş birliğiyle Çukurçengel - Esetçe rotasında gerçekleştirilen 8 kilometrelik doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlar, doğayla iç içe bir gün yaşadılar.

Binlerce Ağaç Toprakla Buluştu

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Öğretmenler Ormanı'nda ağaç dikim etkinliği düzenlendi. Çorlu Belediyesi, Çevre Koruma Derneği (ÇEVKOR), kentimizde en çok geri dönüşüm atığı toplayan Çorlu TED Koleji ve Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğrencilerinin katılımı ile 2.200 adet fidan toprakla buluşturuldu. Ağaç dikim etkinliğine merhum Ahmet Genç adına ailesi tarafından yapılan bağışların yanı sıra Marmara Cam San. ve Tic. A.Ş., Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş., Termo Teknik Tic. ve San. A.Ş., Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San.  Tic. A.Ş., Ergene Geri Dönüşüm, Erişmiş Otomatik Şanzıman Hastanesi, Winkelman Otomatik San. ve Tic. Ltd. Şti, Koçak Yapı, Özay Makina Torna Freze Yedek Parça ve Makina İmalat Ltd. Şti, Hasan Altıntaş Geri Dönüşüm, İpek Metal Geri Dönüşüm, Barış Doruk Metal Makina San. ve Tic. Ltd. Şti tarafından ağaçlandırma çalışmalarına destek verildi.

Doğa İçin Pedal Çevirdiler

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Muhtarlar Derneği iş birliği ile düzenlenen "Doğa İçin Pedal Çeviriyoruz" etkinliğinde buluşanlar keyifli bir gün geçirdi. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arcan, muhtarlar, belediye birim müdürleri, personel ve bisiklet tutkunları, Atatürk Meydanı'ndan başlayan ve Gölbaşı Gençlik Parkı'nı müteakip Cumhuriyet Parkı'nda sona eren etkinlikte bir araya gelerek güzel bir gün geçirdiler.

İklim Değişikliği Masaya Yatırıldı

İklim değişikliğini, Trakya'daki etki ve sonuçlarının masaya yatırıldığı "Trakya Platformu İklim Değişikliği Panel ve Forumu" Çorlu Belediyesi, Çorlu Kent Konseyi ve Trakya Çevre Platformu iş birliğiyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Panele konuşması olarak Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Saylan, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kent ve Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Güler, TMMOB Edirne Şubesi Endüstriyel Tarım ve Hayvancılık temsilcisi Makine Mühendisi Ünal Şenyurt, Meteoroloji Müh. Bilhan Dalkılıç, Av. Ozan Topuz, TMMOB Ziraat Müh. Odası Edirne temsilcisi Ziraat Mühendisi Erdoğan Yanılmaz ve MAREM (Marmara Environmental Monitoring Project) Hidrobiyolog M. Levent Artüz katıldı. Katılımcılara kestane ve lavanta fidanı dağıtıldı.

Öğrencilere Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Eğitimi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Bayrec Geri Dönüşüm firması çevre mühendisleri tarafından okullarda 800 öğrenciye sıfır atık ve geri dönüşümün önemi konularında eğitim düzenlendi.

Çorlu'muzu Geleceğe Hazırlıyoruz

Çorlu Belediyesi, iklim değişikliğine yönelik olarak Çorlu'da yeni bir süreç başlattı. 2019 yılında Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atarak 2030 yılına kadar şehrimizde %40 karbon emisyonu azaltılması için taahhüt veren Çorlu Belediyesi, 12 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş. ile birlikte Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) hazırlıklarına başladı. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı çalışmaları kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Özbakır ile İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın katıldı. Toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, SECAP stratejik planı çerçevesinde Çorlu'nun iklim değişikliğine dirençli hâle gelmesini ve çevre bilincine katkı sağlanması amaçladıklarını söyledi.

Öte yandan toplantıya katılarak iklim değişikliğine çözüm önerileri içeren bir gösteri sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorlu Şubesi öğrencileri ise katılımcılardan alkış aldı.

Fidan Dağıtımı Yapıldı

Ayrıca Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bayrec Geri Dönüşüm firması iş birliğiyle alışveriş merkezleri ve kentin farklı noktalarında Çevre Haftası kapsamında 2.500 adet fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    14.06.2022 14:41:14
  • Okuma Sayısı
    1223

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l