19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

Orjinal Resim

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı, Çorlu'da gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutladık. Kutlama programı on binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen Tan Taşçı konseri ile sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü kapsamında düzenlenen kutlama programı Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Tören Çorlu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin İlçe Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla son buldu.

Çelenk töreninin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Atatürk Meydanı'ndan Cumhuriyet Parkı'na "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşün sona ermesiyle birlikte hazırlanan etkinlik alanında Çorlu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Çorlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı gerçekleştirildi. Program kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Gençliğin Ata'ya cevabının hep bir ağızdan söylendiği programda "Bir Güneş Doğuyor" oratoryosu, jimnastik, karate ve halk oyunları gösterilerinin yanı sıra arkadaşlarının omuzlarına çıkan piramit kule yapan öğrenciler Türk Bayrağı açarak töreni tamamladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Buradaki törenlerin sona ermesinin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı gece düzenlenen Tan Taşçı konseri ile devam etti. Alana gelen vatandaşlar marşlar eşliğinde tempo tutarken saat 21.30'da başlayan konserde alan hıncahınç doldu.

Konser öncesinde alanı dolduran vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt halka hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Sarıkurt konuşmasında, "Saygıdeğer hemşehrilerim ve geleceğimizin ışığı sevgili gençler…

 Atatürk, daha Millî Mücadele'nin başından itibaren dâhili ve harici düşmanlara karşı, tek çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu görmüş, gelecekte ülkemizi daha da geliştireceğini, ebediyen yaşatacağını hissetmiştir.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar sonsuza kadar yaşama hakkına sahiptirler.

Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir.

 34 yaşında Anafartalar komutanı olarak düşmanı mağlup etmiş, 38 yaşında Millî Mücadele’yi başlatmış, 39 yaşında TBMM ile “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” demiştir.

Atatürk, taşıdığı düşünce yeniliği, ruhundaki enerji tazeliği sebebiyle yaşamının her çağında gençti.

O'na göre genç olmanın ölçüsü sadece yaş değil, yaşın yanında koyduğu ilkelere, başardığı inkılâplara inanç ve bağlılıktı.

Onun içindir ki kendisi: “Benim anladığım gençlik, bu inkılâbın fikirlerini ve ideolojisini benimseyip gelecek kuşaklara götürecek kimselerdir.” demiştir.

Bu bakımdan Atatürk'ün “Ey Türk gençliği” hitabında bir anlamda yaş sınırlarını aşarak bir fikir gençliği, bir ideal gençliği aramak, bu gençliği görmek, bu gençliği düşünmek lâzımdır.

 Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Atatürk diyor ki, “Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.”

 Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yıl dönümünü kutluyor; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve Millî Mücadele kahramanlarımızı minnetle ve rahmetle anıyorum.

Cesaret dolu bir tarih,

Başlangıçtır, umuttur, inançtır mücadeledir 19 Mayıs,

Yola çıkmaktır 19 Mayıs,

Hem de her türlü olumsuzluklara rağmen,

Asla eksilmeyen büyük bir inançla…

Minnettarız Ata’m.

Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!" sözlerine yer verdi.

Tan Taşçı'ya Çorlu halkı adına çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt alanı dolduran vatandaşlardan cep telefonlarının ışıklarını yakmalarını isteyerek Tan Taşçı ile birlikte anı ölümsüzleştirdi. Öte yandan sanatçı Tan Taşçı, Başkan Sarıkurt'un doğum gününü ve konsere katılanların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak yaklaşık 2 saat süren konserde birbirinden güzel şarkılarını alanı dolduran on binlerce vatandaşla birlikte seslendirdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    20.05.2022 16:12:50
  • Okuma Sayısı
    2238

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l