Başkan Sarıkurt: "Çorlu’muza Kültür Yatırımı İstiyoruz!"

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Çorlu'ya kültür yatırımlarının süreceğini ifade etti. 

Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” olarak kabul edilen 18 Mayıs günü bir hafta boyunca Müzeler Haftası olarak kutlanmaktadır. Müzler Haftası dolayısıyla açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz Çorlu Belediyesi olarak kültür yatırımlarında öncü bir kent olmayı istiyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana Çorlu halkına da bunun sözünü verdim. Çorlu’muzu ideal kent hâline getirmenin yolu öncelikle sanattan geçmektedir.

“Amacımız Sosyal Hayatı Canlandırmak”

Biz de kentimizi sanat şehri hâline getirmeyi, tarihe tanıklık eden ve geleceğimize ışık tutan müzeler kurmayı hedefledik. Kültürel ve sosyal hayatı canlandırmak için hazırladığımız Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Planı dâhilindeki projelerimizden Tarihî Çorlu Evi’mizi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdik 2019 yılında. Aynı yıl 10 Kasım’da Atatürk Evi’mizin temelini attık.

“Yeni Müze Çalışmalarımız Sürüyor”

Sonrasında 2020 yılında Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizi Çorlu’muza kazandırdık. 10 Kasım 2020’de, temel atma töreninden tam 1 yıl sonra Çorlulu hayırsever vatandaşlarımızın da maddi ve manevi destekleriyle Atatürk Evi’mizi kentimize kazandırdık. Yapım aşamasında olan yeni müze çalışmalarımız ve fikir aşamasında olan pek çok kültür-sanat yatırımımız var. Bunların hepsini hayata geçirmek için ekiplerimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

“2021 Yılında Tekirdağ Valiliği’ne 5 Milyon TL Yatırdık”

Çorlu Belediyesi olarak kentimize sanat kültürünü aşılayabilmek için hem maddi hem de manevi pek çok yatırım yapıyoruz. Maddi yatırımlarımızdan biri de Tekirdağ Valiliği’ne her yıl ödenen %10 kültür varlıkları payı. Bu ödemeyi Çorlu Belediyesi olarak her yıl yapıyoruz. 2020 yılında 4 milyon 511 bin TL, 2021 yılında 5 milyon 075 bin TL Tekirdağ Valiliği’ne ödediğimiz kültür varlıkları payı. 2022 yılında ise ilk 4 ayda 2 milyon 209 bin TL kadar bir meblağ yatırdık.

Çorlu Belediyesi olarak biz her yıl belediye bütçemizin belirli kısmını kültür varlıkları fonuna aktarıyoruz ve Tekirdağ Valiliğimizden konuyla ilgili hassasiyet göstermelerini, Çorlu’muza yatırım yapılmasını bekliyoruz.”

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    20.05.2022 16:03:19
  • Okuma Sayısı
    1715

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l