Kapalı Futbol Sahası Tesisimizi Törenle Açtık

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından yapımına 2021 yılında başlanılan "Çorlu Belediyesi Kapalı Futbol Sahası" projesi tamamlanarak düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. Açılış kapsamında 19 Mayıs Gençlik Futbol Turnuvası düzenlendi.

                Hatip Mahallesi sınırları içerisinde, Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu yanında inşa edilen Çorlu Belediyesi Kapalı Futbol Sahaları tesisinin açılış töreni 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, muhtarlar, önceki dönem belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

"İnşaatı 9 Ayda Tamamladık"

                Düzenlenen açılış töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan Kapalı Futbol Sahaları proje inşaatına 2021 yılı haziran ayında başladıklarını ifade ederek, "4 Haziran 2021 tarihinde başladığımız, yaklaşık 9 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladığımız ve 5 milyon Türk Lirasına mal olan tesisimizi 9.441 m² alan üzerine inşa ettik. Tesisimizin içinde 2 adet 30x50 metre ölçülerinde çelik konstrüksiyon ve brandayla kaplı ve tamamı kapalı sentetik çim halı saha, 1 adet 40x60 metre ölçülerinde açık sentetik çim halı saha yer almaktadır. Tesisimizin içerisinde ayrıca 100 m²'si kafeterya olmak üzere 160 m²'lik prefabrik bina ile içinde 12 adet soyunma odası ve duş alanlarını barındıran 216 m²'lik prefabrik bina yer almaktadır. Tesisimizde ayrıca 41 araçlık açık otopark alanı bulunmaktadır." diye konuştu.

"Gururluyuz!"

                Daha sonra kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gençleri sportif faaliyetlere yöneltebilmek ve olanaklar sunabilmek amacıyla hazırladıkları Kapalı Futbol Sahaları tesis açılışında bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu bayram gününde, sizlerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken gençlerimiz için kentimize bir spor tesisi daha kazandırmanın da haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Çorlu, Türkiye'nin İlk Avrupa Spor Kenti

                Çorlu'nun Türkiye'nin ilk Avrupa Spor Kenti unvanına 2020 yılında sahip olduğunu belirten Başkan Sarıkurt konuşmasının devamında, "Bildiğiniz üzere Çorlu’muz, 2020 ve 2021 yıllarında Avrupa Spor Kenti seçilerek ülkemizde bir başarıya imza atmıştı. Türkiye’nin ilk Avrupa Spor Kenti unvanını alan Çorlu’muz, spor tesisleriyle, spor takımlarının başarılarıyla, farklı branşlardaki sporlar ve Millî Takım’da yer alma başarısını elde eden sporcularıyla bugün âdeta ülkemizde önde gelen bir spor kenti.

                Tabii bizler Çorlu Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteklerimizi lafta bırakmıyor, planladığımız ve hayata geçirdiğimiz projelerimizle bu desteklerimizi her daim kanıtlıyoruz.

 

 

 

"Tüm Tesisleri Kendi Bütçemizle İnşa Ettik"

Kıymetli hemşehrilerimiz çok iyi bilirler ki; bugüne kadar Çorlu halkının layık olduğu hizmeti alabilmesi için imkânlarımızı seferber ederek Çorlu’muzda daha önce hiç inşa edilmemiş spor tesislerini kendi bütçemizle inşa edip vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

                Örneklendirmek gerekirse;

                Futbol severler için UEFA standartlarında inşa ettiğimiz Çorlu Şehir Stadyumumuz bugün ulusal ve uluslar arası pek çok müsabakaya ev sahipliği yapmakta.

                Basketbol ve voleybol müsabakalarına ev sahipliği yapan FIBA standartlarına uygun Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonumuz, bugün âdeta genç sporcularımızın ikinci evi olmuş vaziyette örnek bir spor tesisidir.

"Sporcularımız Göğsümüzü Kabartıyor"

                Pek çok belediyenin kendi imkânlarıyla yapıp işletmeyi göze alamayacağı olimpik havuzumuz, bugün genç yüzücülerimizin yetiştiği bir tesis hâline gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk adını verdiğimiz yarı olimpik yüzme havuzumuz; ulusal ve uluslar arası yarışlara ev sahipliği yapmakta, Milli Takımımıza şampiyon yüzücüler yetiştirerek göğsümüzü kabartmaktadır.

                Yine gurur duyduğumuz projelerimizden biri olan Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksimiz, tenis sporu için özel olarak tasarladığımız örnek bir tesis hâline gelmiş, kapalı ve açık kortları ile tenis severlere hizmet etmektedir.

                Motor sporlarını sevenler için hizmete açtığımız Trak-off Yarış Pistimiz, Off-Road yarış takviminde sezon boyunca Çorlu’muzun adını tüm Türkiye’ye duyurmakta, Türkiye’den ve Avrupa’dan pek çok yarışçıyı şehrimizde ağırlamaktadır.

                Çorlu’muz ayrıca atıcılık sporu için de önemli bir şehir hâline gelmiştir. Trap & Skeet sahamız ve atış poligonumuz, bugün atıcılık sporuyla ilgilenen sporcularımıza hizmet vermekte ve turnuvalara ev sahipliği yapmakta.

                Ahmet Taner Kışlalı spor tesisimiz de şehrimizdeki futbol takımlarına ücretsiz olarak antrenman ve müsabaka imkânı sağlayan bir tesis olarak hizmet vermektedir.

"Vatandaşlarımızı Açık Alanlarda Spor Yapabilmelerine Olanak Sağladık"

                Salon sporlarının yanı sıra vatandaşlarımızın açık alanlarda da spor yapabilmesi için şehrimizin dört bir yanını parklar, spor aletleri, spor sahaları ile donatarak sağlıklı yaşamı desteklemeye devam ediyoruz. Çocuklarımıza semt parklarında futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi pek çok farklı sporu yapabilecekleri sahaları inşa ediyor, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi sürdürüyoruz.

"Bisiklet Yolu ve İstasyonları Yapımına Devam Ediyoruz"

                7’den 70’e aktif ve sağlıklı yaşamı desteklemek adına da, geçtiğimiz yıl başlattığımız yeni projemiz ile şehrimizin farklı noktalarına bisikletle ulaşım sağlanabilmesi için kentimizin dört bir yanında bisiklet yolu ve bisiklet park istasyonlarının yapımına devam ediyoruz.

"Spor Kulüplerimizin Her Zaman Yanındayız"

                Tesislerimizin yanı sıra, başta Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü olmak üzere, kentimizdeki pek çok spor kulübüne maddi destek sağlıyor, sporcularımızı her daim desteklemeye özen gösteriyoruz.

                Bugün de yepyeni bir spor tesisimizin daha açılışında sizlerle beraberiz. Ülkece kalbimizde yeri bambaşka olan futbol sporu adına güzel bir tesisimizi bugün sizlerle buluşturuyoruz. Futbol sahası tesisimizde iki adet kapalı, bir adet açık futbol sahasının yanı sıra soyunma odaları, kafeterya, idari bina ve açık otopark alanı bulunuyor. Futbol okullarında yetişen çocuklarımızın rahatça antrenman yapabileceği, standartlara uygun, modern futbol tesisimizden pek çok sporcumuz yararlanacak olması bizleri sevindiriyor.

"Vatandaşlarımızın Yaşam Kalitelerini Yükseltebilmek İçin Çalışıyoruz"

                Bizler Çorlu Belediyesi olarak projelendirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz birçok çalışma ile vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltmek, Çorlu’yu yaşayan ve yaşanası bir kent yapabilmek için çalışma arkadaşlarımızla üstün gayret sarf ediyor, mesai harcıyoruz.

                Trakya'nın en modern kenti Çorlu'yu daha da geliştirip güzelleştirmek adına yaptığımız tüm bu çalışmaların şehrimize pozitif katkılar sağladığına yürekten inanıyorum.

Sporda Öncü Kent Çorlu

                Bu vesileyle; Kapalı Futbol Sahası tesisimizin sporda öncü kent Çorlu’muza ve sporcularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Spora yaptığımız yatırımların karşılığını almaya devam edeceğimizi ve dolayısıyla yaptığımız bu yatırımların ne kadar doğru noktalara temas ettiğini göreceğimizi önemle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Açılışımıza gelen, yanımızda olan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı iletiyorum.

"Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim"

                Bu güzel tesisin yapımında, başta Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum.

                Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine önemli bir günde; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum." sözlerine yer verdi.

Kaymakam Sarılı: "Çorlu Her Alanda Var ve Her Alanda İddialı"

                Son olarak kürsüye gelen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ise konuşmasında şunları söyledi:

                "Tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bugün çok anlamlı ve özel bir gün. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 103 yıl önce başlattığı kurtuluş mücadelesinin ardından bu günü sevgili gençlerimize armağan etmişti. Bugün burada açılışını yaptığımız Kapalı Futbol Sahası projesinin Çorlu'muza hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu ile alakalı çok sevdiğim "Trakya'nın Güneşi Çorlu", "Eğitim Şehri Çorlu", "Fuarlar Şehri Çorlu", şimdi de "Sporda Öncü Kent Çorlu" sözleri ile Çorlu her alanda var ve her alanda iddialı... Bu anlamda Çorlu Kaymakamı olmaktan da çok mutluyum."

                Konuşmaların ardından Çorluspor'a hizmet etmiş emektar sporcular Hüseyin Karakiraz, Necdet Özcan, Ercan Acar, Nizamettin Yaşar ve Ramadan Balkan'a Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından teşekkür plaketi verildi.

                Açılış seremonisinin ardından protokol mensupları ve törene katılanlar tesislerde incelemelerde bulundular ve Başkan Sarıkurt, açılış törenine katılanlara tesisler hakkında bilgiler aktardı.

                Daha sonra 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen ve 4'ü Türkiye’den, 2'si Bulgaristan’dan olmak üzere 150 sporcu ve antrenörden oluşan 6 misafir takımın katıldığı "19 Mayıs Gençlik Futbol Turnuvası"nın başlama vuruşunu Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gerçekleştirdi.

                Turnuva'da Türkiye'den Başakşehir FK, Edirne Sancaktar, Galatasaray ve Lüleburgaz Atletik takımlarını ile Bulgaristan'dan Arda 1924 Kırcaali ve Şipka Stars Asenovgrad takımları mücadele etti.

                15'er dakikalık 2 devre usulü ile oynanan müsabakalar sonunda oynadığı 5 müsabakayı da kazanan Galatarasay, turnuvanın şampiyonluğunu kazanan takım oldu. Turnuvada ikinciliği Edirne Sancaktar, üçüncülüğü ise Arda 1924 Kırcaali takımları elde etti. Turnuvanın sonunda tüm sporculara madalya ve ödülleri takdim edildi.

                Maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Şipka Stars Asenovgrad: 0 - Lüleburgaz Atletik: 1

Başakşehir FK: 0 - Edirne Sancaktar: 1

Arda 1924 Kırcaali: 0 - Galatasaray: 5

Lüleburgaz Atletik: 0 - Galatasaray: 5

Edirne Sancaktar: 3 - Arda 1924 Kırcaali: 1

Şipka Stars Asenovgrad: 5 - Başakşehir FK: 3

Başakşehir FK: 2 - Lüleburgaz Atletik: 3

Arda 1924 Kırcaali: 3 - Şipka Stars Asenovgrad: 0

Galatasaray: 3 - Edirne Sancaktar: 2

Lüleburgaz Atletik: 1 - Edirne Sancaktar: 0

Şipka Stars Asenovgrad: 0 - Galatasaray: 7

Başakşehir FK: 1 - Arda 1924 Kırcaali: 3

Arda 1924 Kırcaali: 3 - Lüleburgaz Atletik: 0

Galatasaray: 5 - Başakşehir FK: 0

Edirne Sancaktar: 3 - Şipka Stars Asenovgrad: 0

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    20.05.2022 15:35:24
  • Okuma Sayısı
    3968

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l