Dost Market Projemiz Hayata Geçiyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Dost Market" projesi, Unvansız Gönüllüler Derneği iş birliği ile hayata geçiyor.

Çorlu'da gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren Unvansız Gönüllüler Derneği ile birlikte hayata geçirilecek olan "Dost Market" proje protokolü; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu ile dernek yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı törenle imza altına alındı.

"Bu Proje İle İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımıza Dokunacağız"

İmza töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt seçim döneminde verdikleri sözleri birer birer hayata geçirdiklerini söyledi. Sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Dost Market" projesinin kısa süre içerisinde açılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını belirten Başkan Sarıkurt, "Dost Market bizim çok önemsediğimiz bir proje. Bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dokunmak, bir nebze de olsa yaşamlarını kolaylaştırabilmek, en temel ihtiyaçlarına ulaşabilmelerine olanak sağlayabilmek bizler için büyük mutluluk. Seçim döneminde dile getirdiğimiz bu projemizi hizmete sunmak için birçok belediyenin yürüttüğü projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk. Unvansız Gönüllüler Derneği üyeleri ile uzun süredir temas hâlindeydik. Bundan sonraki süreçte de ortak paydaş olabiliriz ya da farklı yerlere de birlikte proje yazabiliriz diye düşünüyorum. Bu bir başlangıç olacak ve inşallah başarılı olduktan sonra da hep birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyorum. Bu projenin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza duyurulması konusundaki duyarlılığınız için de siz değerli basın mensuplarının katkıları önemli. Şimdiden teşekkür ediyorum.

"Onları Sahipsiz ve Çaresiz Bırakmamayı İstiyoruz"

"Dost Market" projemiz kapsamında ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz belirlenen kıstaslar çerçevesinde marketten alışveriş yapar gibi alışveriş yapabilecekler. Burada en büyük destekçiler, perakende üreticilerimiz ve zincir marketleriz olacak. Dost Marketimizi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak üzerinde Tarihi Çorlu Evimizin hemen arkasındaki sokak üzerindeki adresinde kısa süre içerisinde hizmete sunacağız. Marketimizin rafları hazırlandı, ürünlerini de en kısa süre içerisinde temin ederek vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. İnşallah Dost Market projemiz hemşerilerimize doğru şekilde temas edip hiç kimsenin kentimizde çaresiz kalmasına müsaade etmediğimiz bir proje olacak.

"Yenilerini Açmayı Arzuluyoruz"

Bugün gelinen noktada ulaşım maliyetleri vatandaşlarımız nezdinde de önemli bir mesele. Bu yüzden farklı lokasyonlarda projemizi genişleterek yeni dost marketleri de hizmete sunabiliriz. Unvansız Gönüllüler Derneğimize ayrıca teşekkür ediyorum. Zihnini gönüllülük esasına dayalı işlere yoran bu sayıda değerli vatandaşımıza sahip olmak gerçekten de mutluluk verici." diye konuştu.

Başkan Sarıkurt ayrıca sosyal yardım ve sosyal etkinlik faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunurken, "Bugün ülkemizin geldiği noktada meydana gelen değişkenlikler ve ürünlerin fiyat artışları vatandaşlarımızı etkiliyor. Bizler de Çorlu Belediyesi olarak bizlere ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında olmayı, onları sahipsiz ve çaresiz bırakmamayı arzu ediyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü kurarken en büyük beklentimiz buydu. Yakın süreçte sosyal yardım ve faaliyetler için gerekli olan ihtiyaç sahiplerine yönelik verilere ulaşabilmek adına ilgili bakanlıklar nezdinde protokoller yaptık. İhtiyaç sahibi olduğunu beyan eden vatandaşlarımızın verilerinin doğruluğunu kontrol edebiliyor durumdayız. Bu da gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamızı sağlıyor. Bugün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve verilerine ulaşıyor olmak oldukça kıymetli.

"İhtiyaçlar Doğrultusunda Hizmetlerimiz Devam Ediyor"

Sokaklarda bizlere ihtiyacı olan sokak hayvanlarımız var. Geçici Hayvan Bakımevimizden sokaktaki canlarımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın kırtasiye ve okul ihtiyaçlarına yönelik süreçler de izlediğimiz ve takip ettiğimiz yardımlaşma faaliyetleri arasında. Bu yardımların birçoğunu görmüyorsunuz ve aslında görmemeniz içinde elimizden geleni yapıyoruz. İdaremizin yardım yaparken onun çok görünür olması yönünde bir beklentisi yok.

Yaşlı vatandaşlarımıza dokunabilmek için "Yaşlı Çınarlarımız" projemizi hayata geçirdik. Soğuk günlerde sokakta konaklamak zorunda kalan vatandaşlarımızın soğuktan korunmalarını sağlayabilmek için konaklama ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalarımızı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sürdürüyoruz. Gerek Ramazan ayında gerekse pandemi sürecinde erzak kolileri vasıtasıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Evde bakıma muhtaç vatandaşlarımız ve onların yakınlarına temas etmeyi sürdürüyoruz. Aşevimiz faaliyetlerine düzenli bir şekilde devam ediyor ve günlük olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek götürmeye devam ediyoruz. Atatürk Evi'nden elde ettiğimiz gelir ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize burs imkânı sağladık. Çorlu Belediyesi olarak verdiğimizin bursların ödemesi KYK üzerinden yapılacak. Burs verilecek olan öğrencilerimizin isimleri KYK'ya teslim edilecek ve başka bir yerden burs alıyorsa yedek öğrencilerimizden birinin ismi o kişinin yerine burs hakkı kazanmış olacak." sözlerine yer verdi.

"Ürün Çeşidi Olacak"

Projenin son durumu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Arzu Gökay projenin en kısa sürede hizmete girmesi için çalıştıklarını belirterek, "Aralık ayı meclis toplantısında alınan kararla birlikte "Dost Market" projemizi hayata geçirdik ve ilk "Dost Market" noktasında da çalışmalarımıza başladık. En kısa sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Daha önce belediyemiz tarafından belirlenmiş olan yaklaşık 6 bin vatandaşımıza yardımları gıda kolileri içerisinde teslim ediyorduk. Bugün geldiğimiz noktada derneğimizin de destekleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız soğuk zincir mamulleri ve sebzeleri de içeren gıda ile yakacak ve temizlik malzemelerine kolaylıkla ulaşabilecekler. Sistemin doğru bir şekilde işleyebilmesi için yapılacak başvurular titizlikle incelenecek ve vatandaşlarımız kendilerine verilecek kartlara tanınan puanlar ile ihtiyaçlarını karşılayabilecekler." dedi.

"Bölgemize Miras Bir Proje Bırakmak İstiyoruz"

Unvansız Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu ise yaptığı açıklamada, "Yaklaşık üç yıl önce Çorlu'da kurulan, hiçbir kâr amacı gütmeyen ve siyasi bir bağı olmayan, tamamen gönüllülerden oluşan ve birçoğu Çorlu'da yaşayan bir ekibiz. Bugün burada "Dost Market Gıda Bankası" protokolü için bir araya geldik. Bölgemize miras olacak böyle bir projeye Çorlu Belediyesi ile birlikte imza atmış olmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Çorlu'muza ve Trakya'mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Unvansız Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Topçu, "Dost Market" protokolünü imza altına aldılar.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    31.12.2021 09:32:41
  • Okuma Sayısı
    2486

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l