AFAD Acil Mobil Uygulaması Hizmete Girdi

Orjinal Resim

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından vatandaşların depremden etkilenme, yaralanma, kaybolma gibi durumlarda yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" mobil uygulaması kullanıma sunuldu.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Afet anında kişiye en yakın toplanma alanının gösterildiği uygulamada afetzedenin alana ulaşabilmesi için yol tarifi de yapılıyor. Toplanma alanına gidemeyecek durumda olanlar ise gerektiğinde internet üzerinden acil çağrı başlatabiliyor. Çağrı başlatıldığında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bağlanılıyor ve afetzede durumunu kısaca anlatan butonlar kullanılabiliyor. Kişi konuşabilecek durumda değil ise uygulamadaki acil durum cümleleri kullanılarak mesaj yoluyla yardım alınabiliyor. Afet ve acil durumlarda telefonla yardım ekiplerine ulaşmayı sağlayan uygulamada afet eğitim videoları da yer alıyor." şeklinde konuştu.

AFAD Acil mobil uygulaması, App Store veya Google Play üzerinden telefona indirilmesi ve ardından telefon numarasının girilmesi gerekiyor. Kkısa mesaj (SMS) ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından T.C. kimlik numarasının girilerek konum yetkisinin verilmesiyle birlikte AFAD Acil mobil uygulaması aktif hâle geliyor.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    25.11.2021 16:27:39
  • Okuma Sayısı
    1411

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l