Avrupa Diploması Ödülümüzü Teslim Aldık!

Orjinal Resim

2020 yılında Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen organizasyon neticesinde dört basamaklı Avrupa Ödülü'nün ilk kademesi olan "Avrupa Diploması Ödülü" Çorlu Belediyesi’nce teslim alındı.

Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın sürenin sonunda düzenlenen çevrim içi seminer ile tamamlanan süreç ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, daha önce Strasbourg’da yapılması planlanan ancak yaklaşık iki yıldır devam eden pandemi nedeniyle iki kez ertelenen ödül töreninin çevrim içi olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Sarıkurt açıklamasının devamında, "Avrupa Ödülü Alt Komitesi Başkanı Kestutis Masiulis'un açılışını yaptığı törende Çorlu Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Çiğli ve Selçuk Belediyesi’nin de layık görüldüğü ödülü ayrıca dünya ülkeleri İtalya’nın Cavaglia, Contigliano, Reggio Emilia kentleri, İspanya’nın Bilbao ve Tarragona kentleri, Fransa’nın Bayeux kenti, Almanya’nın Velbert kenti, Ukrayna’nın Poltava kenti ve Avusturya’nın Neumarkt in der Steiermark kenti de aldı.

“Avrupa Standartlarında Projeler Hayata Geçiriyoruz”

Bu ödül 1955'ten günümüze belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları doğrultusunda değerlendirilerek veriliyor. Çorlu Belediyesi olarak Avrupa standartlarındaki projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. ‘Yılın Partner Şehri’ ve ‘Avrupa Spor Kenti’ unvanlarını kazanan bir belediye olarak gurur duyduğumuz kentimiz için çalışmaya ve yarınlara yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz.

"Avrupa Ödülü'nü Kazanmak İstiyoruz"

Daha öncede ifade ettiğim gibi Avrupa Diploması ödülü, büyük Avrupa Ödülü’nü kazanmaya giden yoldaki ilk basamağımızdı. Bundan sonraki amacımız Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni kazanmak. Ama asıl hedefimiz en yüksek seviye olan Avrupa Ödülü’nü kazanabilmek. Hedeflerimiz doğrultusunda Çorlu'muz ve kentimizde yaşayan değerli vatandaşlarımız için çalışıyoruz." dedi.

"Birlikte Başardık"

Çorlu'nun uluslararası bir organizasyonda yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirten Başkan Sarıkurt, "Avrupa’nın hatırı sayılır birçok önemli kentini geride bıraktık. Elde ettiğimiz bu başarı, her zaman yanımızda yer alan, desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen değerli Çorlu halkı ve kentimiz için birlikte emek verdiğimiz mesai arkadaşlarımızın ortak eseridir. Bunu birlikte başardık. Çorlu'muzun bu kapsamda ülkemizin yanı sıra tüm dünya da örnek bir kent olmasına katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    5.11.2021 16:28:49
  • Okuma Sayısı
    816

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l