Yükseköğrenim Burs Yardımı Başvuruları Başlıyor

Aileleri Çorlu'da ikamet eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verilecek "Yükseköğrenim Burs Yardımı" için başvurular 18 Ekim 2021 Pazartesi günü başlıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Atatürk Evi'mizden elde edeceğimiz gelir ve Çorlu Belediyesi tarafından verilecek katkı ile aileleri Çorlu'muzda ikamet eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize yönelik verilecek Kredi ve Yurtlar Kurumu ile yapılan protokol çerçevesinde Belediyemizce 2021/2022 eğitim ve öğretim yılında verilecek "Yükseköğrenim Burs Yardımı" için başvurular 18 Ekim 2021 Pazartesi günü itibariyle başlıyor.

Başvurular 1 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 17.00’da sona erecek. Başvurular Çorlu Belediyesi ana hizmet binası (Reşadiye Mahallesi Salih Omurtak Caddesi No: 139) girişinde yer alan Kariyer Merkezi’nden öğrenci ya da öğrencinin velisi tarafından mesai saatleri içerisinde yapılabilecektir. " dedi.

Yükseköğrenim burs yardımı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 99 59 numaralı telefon hattımızdan Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilecekler.

Burs başvuruları sırasında talep edilecek belgeler ise şöyle:

1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1.1- Bir (1) adet vesikalık fotoğraf

1.2- İkametgâh (Anne ve/veya babaya ait) (İlgili kurumdan temin edilebilir)

1.3- Matbu Başvuru Dilekçesi (İlgili kurumdan temin edilir)

1.4- Matbu Form (İlgili kurumdan temin edilir)(Türk Eğitim Vakfı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası)

1.5 -Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İlgili kurumdan temin edilebilir)

1.6- Öğrenim Belgesi

1.7- Ailede çalışan bireylere ait SGK'dan Maaş Bordosu veya Barkodlu Hizmet Dökümü

1.8- Tahkikat Formu (Kurum tarafından yerinde inceleme yapılacaktır.)

1.9- Adli Sicil Kaydı

2. ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI

2.1- T.C. vatandaşı olmak.

2.2- Öğrencinin ailesinin Çorlu'da ikamet ediyor olması.

2.3- Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması.

2.4- Öğrencinin KYK'dan ya da KYK aracılığıyla herhangi bir kurumdan "Öğrenim Kredisi" ya da "Burs" almıyor olması.

2.5- Öğrenim süresi boyunca "Kayıt Dondurma" işleminin yapılmamış olması. (Rapor gerektiren olağanüstü sağlık sebepleri dışında)

2.6- Devlet üniversitesinde okuyor olmak.

2.7- Ön lisans veya Lisans öğrencisi olmak.

2.8- Normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam ediyor olmak.

2.9- Başvuru tarihleri itibari ile 25 yaşını aşmamış olmak.

2.10- Yüz kızartıcı suç işlememiş ve disiplin cezası almamış olmak.

3. ÖĞRENİM YARDIMI VERİLMEYECEK OLANLAR

3.1- Açık öğretimde okuyan öğrenciler.

3.2- Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri.

3.3- Uzaktan öğretim görenler.

3.4- Yurt dışında okuyanlar.

3.5- Vakıf/Özel üniversite öğrencileri.

3.6- İkinci üniversite okuyan öğrenciler.

15.10.2021 16:34:19

FOTOĞRAFLAR