Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemiz 1 Yaşında!

Orjinal Resim

9 Eylül 2020 tarihinde açılan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi açılalı bugün tam bir yıl oldu. Bir yıldır ziyaretçilerini ağırlayan müzeye açıldığı ilk günden itibaren vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Çorlu’nun ilk sanat müzesi olan balmumu heykel müzesine ilgi her geçen gün artıyor. Pandemi sebebiyle yılın belirli günleri kapalı olan müze bir yıl içinde toplam 216 gün açık kaldı. Bu 216 gün içerisinde de pandemi kuralları çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlayan müzeyi toplamda 6 bin 24 kişi ziyaret etti. Bu kişilerden 3 bin 509’u yetişkin, 2 bin 140’ı öğrenci, 375 kişi ise müzeyi ücretsiz olarak ziyaret etti.

Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Yalnızca Çorlu’dan değil çevre il ve ilçelerden de pek çok vatandaşın ziyaret ettiği müze, özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze, diğer günler 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Tarihsel ve sanatçı kişilerin heykellerinin sergilendiği müzeyi ziyaret eden vatandaşlar büyük bir memnuniyet ile müzeden ayrılıyor.

110 Heykel Yer Alıyor

Tarihî karakterler ile yerli ve yabancı 110 önemli kişinin balmumu heykelinin yer aldığı Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ailesinin yanı sıra devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının balmumu heykelleri de ziyaretçilerde hayranlık uyandırıyor. Ünlü kişilerin ölçülerinin alınıp detaylı fotoğrafları çekilerek Prof. Yılmaz Büyükerşen ve sanatçı ekibi tarafından büyük uğraşlar sonucu hazırlanan balmumu heykelleri, canlı görünümleri ile ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Başkan Sarıkurt: “Gelecek Nesillere Mirasımız Sanat”

Bir yıl içinde müzeye vatandaşların bu denli ilgi göstermesinden bir hayli mutluluk duyduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’muzun ilk sanat müzesi olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizi 2020 yılında kentimize kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.’ ilkesinden yola çıkarak Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizi Çorlu’muzda hayata geçirdik. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamızın ve ekibinin büyük emekleri sonucu ortaya çıkan, tarihi isimler ile yerli ve yabancı 110 ünlü kişinin balmumu heykeli müzemizde siz ziyaretçilerini bekliyor. Gelecek nesillere en güzel mirasımız ‘sanat’ olacak…

“Gurur Duyuyorum”

Müzemizi ziyaret eden vatandaşlarımızdan övgü dolu sözcükler ile duymak hem belediye başkanı olarak hem de Çorlulu bir vatandaş olarak gurur duyuyorum. Müzemizde pandemi kurallarına riayet ederek ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Maske takan, sosyal mesafeye uyan ve hijyen kurallarını ihmal etmeyen tüm vatandaşlarımızı Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ne davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.09.2021 15:04:23
  • Okuma Sayısı
    2021

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l