30 Ağustos Zafer Bayramı Çorlu´da Coşkuyla Kutlandı

Orjinal Resim

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Çorlu’da tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorlu Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için dört gün boyunca süren, her anı kültür-sanat ve spor etkinlikleriyle dolu bir kutlama programı hazırladı. 27 Ağustos günü başlayan etkinlikler Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilirken ilk olarak Çorlu Belediye Bandosu Konseri ve ardından Pijamalı Adamlar Tiyatro Oyunu ile devam etti. Açık havada gerçekleştirilen etkinlikler büyük bir izleyici ve dinleyici kitlesi tarafından ilgiyle karşılandı. Büyük beğeni toplayan etkinlikler 28 Ağustos günü Futbol Turnuvası açılışı ile devam etti. Turnuva heyecanlı karşılaşmalara sahne olurken akşam saatler 19.00’ı gösterdiğinde Cumhuriyet Parkı’nda Orman Macerası adlı çocuk tiyatro oyunu sergilendi.

Keyif Dolu Etkinlikler

Oyunun ardından çocuklar için yüz boyama etkinliği düzenlendi. Birbirinden renkli şekiller ile yüzlerini boyatan çocuklar Zafer Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı. Saatler 20.00’ı gösterdiğinde ise Trakya Zumba Team sahneye çıkarak Çorlu halkına unutulmaz bir dans gösterisi sergiledi. Zumba gösterisini 7’den 70’e herkes ilgiyle izledi ve ekibin hareketlerini birebir yapmaya çalışan vatandaşlar hem spor yaptı hem de eğlendi. 29 Ağustos günü Çorlu Belediyesi Kent Orkestrası’nın akustik konseri ile izleyenler keyifli bir akşam yaşadı. Birbirinden güzel şarkılara eşlik eden Çorlulu vatandaşlar konserin ardından DJ & Perküsyon Performansı eşliğinde doyasıya eğlendi.

Tören Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediyesi’nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel; resmi kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Vatandaşlar Kutlamalara Katıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, etkinlik alanına gelerek tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Büyük bir coşkuyla kutlamalara katılan Çorlulu vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Zafer Bayramı coşkusuna eşlik etti.

Yarışmacılara Ödülleri Takdim Edildi

Etkinlikler 30 Ağustos Zafer Bayramı Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ödül ve madalyaların verilmesiyle devam etti. İlçedeki veteran futbolcuların da katıldığı ödül töreninde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve başkan yardımcılarının da katılımıyla kazanan takımlara ödülleri takdim edildi. Bir diğer ödül töreni ise Olta Balıkçılığı Turnuvası’nda gerçekleştirildi. Turnuvaya katılan amatör balıkçılar kıyasıya yarışarak Gölbaşı Gençlik Parkı’nda balık tuttu. Gün sonunda dereceye giren katılımcılara Çorlu Belediyesi başkan yardımcıları tarafından ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.

Muhteşem Zafer Yürüyüşü

Saatler 19.00’ı gösterdiğinde ise Atatürk Meydanı’nda Kolordu Komutanlığı Bando Konseri etkinliği başladı. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan konseri dinleyenler arasında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da vardı. Konserin sona ermesinin ardından saatler 20.00’ı gösterdiğinde Zafer Yürüyüşü başladı. Atatürk Meydanı’ndan başlayan ve Cumhuriyet Parkı'nda son bulan Zafer Yürüyüşü kortejine, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Sarıkurt: “Atatürk’ün İzindeyiz”

Kortejin Cumhuriyet Parkı’na varmasının ardından kürsüye çıkarak Çorlu halkına seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, pandemi sebebiyle bayramların kısıtlı şekilde kutlanmasının ardından nihayet 30 Ağustos’un büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek şunları söyledi: “Atatürk sevdalısı, kalpleri vatan ve cumhuriyet sevgisiyle atan kıymetli Çorlulular; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlarken ‘Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır.’ sözüne olan inancıyla Büyük Taarruz’u başlatan ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferi kazanan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve cephede omuz omuza savaşan şehitlerimizi hiç unutmayalım. İçtiğimiz andı aklımızdan çıkarmadan; Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edelim!

“Bu Güzel Vatan Bizim”

Çağımızda artık zaferlerin ilimde, fende, eğitimde ve sahada akıl gücüyle kazanıldığını çok iyi hatırlayalım. Ancak çalışırsak, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarırsak atalarımıza, şehitlerimize layık olabileceğimizi çok iyi anlayalım. Bu güzel vatan bizim, ona hep birlikte sahip çıkalım!

Bu coşkuyu gerçekten çok özledik… Millî bayramlarımızı çok özledik… Sizden bir ricam var; bundan sonra bayramlarımızı birlikte kutlamaya devam etmemiz için bir an önce aşılarımızı olmayı ihmal etmeyelim. Günebakanların, bereketli toprakların, emeğin, alın terinin kenti Çorlu’muzda yaşayan kıymetli hemşehrilerim! İyi ki geldiniz, iyi ki buradasınız, iyi ki bu akşam bir aradayız… 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

Aleyna Tilki ile Müzik Dolu Saatler

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından sevilen genç sanatçı Aleyna Tilki, sahneye çıkarak canlı performansı ile Çorlulu müzikseverlere müzik dolu keyifli bir akşam yaşattı. Binlerce kişi tek bir ağızdan Aleyna Tilki’nin şarkılarını seslendirirken vatandaşlar Çorlu Belediyesi’ne bu güzel gece için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    31.08.2021 16:10:42
  • Okuma Sayısı
    3714

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l