Başkan Sarıkurt: "Ekiplerimiz Yoğun Mesai Harcıyor"

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son iki ayda yoğun bir mesai harcayarak 14 mahalle, 210 cadde ve sokakta asfalt serimi, kaldırım, yol ve bisiklet yolu yapım çalışması gerçekleştirdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ve yeni yol çalışmalarının yanı sıra çeşitli sebeplerle yıpranan ve bozulan yollarda asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belirterek kaldırım çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

2021 yılını Çorlu'da bisiklet yılı olarak ilan ettiklerini ifade eden Başkan Sarıkurt, bu kapsamda Şeyhsinan ve Kazımiye Mahallelerinde bisiklet yolu yapımının tamamladığını ve ekiplerin aynı zamanda yaya trafiğinin yoğun olduğu sokaklarda baskı beton uygulaması gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Son 2 Ayda 14 Mahalle, 210 Cadde ve Sokakta Çalışma Yapıldı

Başkan Sarıkurt açıklamasında, "Ekiplerimiz her mahalle, cadde ve sokakta canla başla çalışarak halkımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gece gündüz uğraş veriyor. Pandemi şartları ve kısa çalışma saatleri nedeniyle zor bir süreç yaşıyoruz. Bu sürece rağmen ekiplerimiz her alanda ellerinden gelenin en iyisini yapmak için gayret sarf ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz son iki ay içerisinde 14 mahallemizde, 210 cadde ve sokakta asfalt serimi, kaldırım, yol ve bisiklet yolu yapımı gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında; 90.000 ton yol alt yapı malzeme serimi, 4.500 ton binder ve aşınma tabakası, bakım ve yenileme çalışmaları için ise 8.000 ton asfalt serimi yapıldı. Yine ekiplerimiz Hürriyet, Şeyhsinan ve Kemalettin Mahallelerimizde ise 1.500 metre baskı beton uygulaması yaparak yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda farklı bir uygulamaya geçti.

Bisiklet Yollarının Yapımı Devam Ediyor

2021 yılını Çorlu'da “Bisiklet Yılı” olarak ilan etmiş ve şehrimizin farklı noktalarında bisiklet yollarını halkımızın hizmetine sunacağımı müjdelemiştik. Bu kapsamda 'Bisiklet Yolu Projemiz' ile ilgili verdiğimiz sözümüzü tuttuk ve ilk etapta Şeyhsinan ve Kazımiye mahallelerimizde toplamda 585 metrelik bisiklet yolu çalışması gerçekleştirdik. Bisiklet yolu projemizin daha geniş kitlelere hitap edebilmesi için birçok farklı noktada yeni bisiklet yolları yapmaya devam edeceğiz.

Her An Vatandaşlarımızın Hizmetindeyiz

Çorlu Belediyesi olarak halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; bu güzel şehrin 26 mahallesinde, 16 bulvarında, 217 caddesinde ve 1.876 sokağında hizmet verirken şahsım ve çalışma arkadaşlarımın kasten yapmadığı hiçbir şey yoktur ve asla olamaz. Biz şehrimizin her köşesinde yaşayan tüm vatandaşlarımız içim 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyoruz.

Taleplere Hızlıca Cevap Vermeye Çalışıyoruz

En büyük hedefimiz hızlı bir şekilde halkımızın taleplerine cevap verebilmek. Bu amaçla en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Önümüzdeki süreçte özellikle altyapı kurum ve kuruluşlarının da çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte şehrimizi daha da güzelleştirecek ve her şeyin en güzelini hak eden değerli Çorlu halkına en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Dönem içerisinde altyapı kuruluşları ile birlikte özellikle pandemi nedeniyle kapanma sürecinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle tüm kurumlar adına halkımızdan özür dileriz." dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.06.2021 10:32:33
  • Okuma Sayısı
    757

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l