Başkan Sarıkurt, Atatürk´ün Çorlu´ya Geldiği Tarihi Unutmadı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi 2021 yılı haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ata’mızın bizlere bıraktığı pek çok önemli miras gibi Çorlu’muza ayak bastığı gün de bizler için büyük bir miras.” dedi.

Çorlu Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının açılış konuşmasına başlarken ilk olarak Atatürk’ün Çorlu’ya geldiği tarihin yıl dönümü olan 3 Haziran 2021 gününe dair konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu’muza gelişinin üzerinden 85 yıl geçti. 85 yıl önce, yani 3 Haziran 1936 günü, Mustafa Kemal Atatürk kentimizi ziyaret ederek hepimizin hafızasında sonsuza dek yaşayacak unutulmaz bir anı bıraktı.

“Bugün, Ulu Önderimizin Bizlere Mirasıdır”

Atatürk, 3 Haziran 1936’da Trakya Genel Müfettişi Kazım Dirik ile birlikte İstanbul’dan Çorlu’ya gelmişti. Çorlu’da Kolordu Komutanı Salih Omurtak ve Tekirdağ Valisi Haşim İşcan ile görüşmüştü. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, Ata’mızın bizlere bıraktığı pek çok önemli miras gibi Çorlu’muza ayak bastığı gün de bizler için büyük bir miras. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedî başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk; fikirleriyle, vatanseverliğiyle, çalışkanlığı ve insan sevgisi ile örnek aldığımız önderimizdir. Her daim O’nun yolunda, O’nun izinde yürümekten gurur duyuyoruz.

“Ata’mızın Hatırasını Yaşatacağız”

Kentimizde ve ülkemizde Ata’mızın hatırasını sonsuza dek yaşatacağımızın sözünü vererek başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    2.06.2021 17:12:40
  • Okuma Sayısı
    805

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l