Arama Kurtarma Ekibi Gönüllülerimize Yönelik Eğitimler Başladı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından afet ve acil durumlarda görev yapmak üzere gönüllü vatandaşların katılımı ile kurulan arama kurtarma ekibinin gönüllü üyeleri ilk kez buluştu.

17.02.2021 – 01.03.2021 tarihleri arasında başvuruya açılan Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi üyeliğine gönüllü olarak başvurulan yüzlerce kişi arasından seçilen gönüllülerin bir kısmı Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen tanışma toplantısında bir araya gelmiş oldu.

147 başvurunun içerisinden başvuru kriterlerine uygun olmayan adayların elenmesinin ardından toplamda 107 adayın seçilmesiyle oluşturulan Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin gönüllü üyelerine Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek tarafından Arama-Kurtarma Ekibi’nin kurulma amacı, gönüllülerimizin alacakları eğitimlerin genel bilgileri, kullanacakları ekipmanlar ve karşılıklı uyulması istenilen kurallarla ilgili bilgi aktarımı yapıldı. Eğitmen Zabıta Memuru Betül Melek ise “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci” konulu eğitimi gönüllülerimizle paylaştı.

Pandemi koşulları sebebiyle ilk etapta sınırlı sayıda arama kurtarma ekibi gönüllüsünün katıldığı tanışma toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı. Gönüllülerle bir süre sohbet eden Başkan Sarıkurt, ülkemizde ve şehrimizde yaşanacak olası doğal afetlerde aktif bir şekilde görev yapmak üzere gönüllü olarak arama kurtarma ekibine katılan hemşehrilerimize Çorlu halkı adına teşekkürlerini sunarak, “Çorlu Belediyesi olarak biz de size desteğimizi hissettirmek için buradayız, afetler yaşanmasın istiyoruz ama hazırlıklı olmamız gerektiğini de biliyoruz. Sizler gibi bilinçli hemşehrilerimiz ile afetlere yönelik hazırlıklarımızı yapmak, bizim de motivasyonumuzu arttırıyor.’’ dedi.

Pandemi koşullarına uygun olarak düzenlenen tanışma toplantısının sonunda ekip üyelerine Deprem Kitapçığı hediye edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    30.04.2021 15:24:11
  • Okuma Sayısı
    969

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l