"Mart Dokuzu" Yeniden Hayat Bulacak

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, “Trakya’nın Nevruzu” olarak bilinen “Mart Dokuzu” geleneğini yeniden canlandırmak için “Mart Dokuzu Şenlikleri” düzenleyecek.

İnsanların yeşil alanlarda bir araya gelerek baharın gelişini kutladığı, yemekler yiyip eğlendiği, Trakya’dan Anadolu’ya yayılan unutulmaya yüz tutmuş önemli geleneklerimizden “Mart Dokuzu”, Çorlu’da yeniden yaşatılacak. Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi’nin açılışının da gerçekleşeceği şenliklerde birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek.

Tarihi M. Ö. 6. yüzyıla dayanan, 50-60 yıl öncesine kadar Trakya’da kutlanmaya devam eden, insanların yeşil alanlara gidip kutlama yapma geleneği olan "Mart Dokuzu" Çorlu Belediyesi’nin düzenleyeceği şenliklerle yeniden hayat bulmaya hazırlanıyor.

Açık alanda, sosyal mesafe kurallarının gözetilerek gerçekleştirileceği Mart Dokuzu Şenlikleri’nde çocuklar için uçurtma, balon ve çeşitli hediyeler dağıtılırken yetişkinler için de bisiklet turu düzenlenecek. Soğan kabuğu ile yumurta kaynatma geleneğinin de yaşatılacağı şenliğe katılanlara yiyecek ve içecek ikramı yapılacak. Şenlikte ayrıca yeni kurulan Çorlu Belediyesi Bando ve Orkestrası ilk kez sahne almış olacak ve katılanlara keyifli bir gün yaşatacak.

Hobi Bahçesi Açılıyor

Mart Dokuzu Şenlikleri’ne Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi’nde yer alan bahçelerin sahipleri de katılacak. Anahtar tesliminin gerçekleşeceği etkinlikte Hobi Bahçesi de resmen açılmış olacak. Bahçe sahipleri yıl boyunca bahçelerinde ekim yapabilecek ve kendi sebze meyvelerini yetiştirmenin keyfine varabilecek.

27 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak Mart Dokuzu Şenlikleri’ne tüm halkımız davetli olacak. Zafer Mahallesi Ekin Caddesi’nde bulunan, etkinlik alanının da yer aldığı Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi’ne ücretsiz ulaşım sağlanacak.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    25.03.2021 11:35:12
  • Okuma Sayısı
    2191

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l