´Testi Pozitif Çıkan Çalışma Arkadaşlarımız Karantinada´

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, koronavirüs vakalarının arttığı ülkemizde bazı belediye çalışanlarının Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığını ve 14 gün süreyle karantina altına alındıklarını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Çorlu'da da vakaların artış gösterdiğini ve koronavirüs salgınının üstesinden hep birlikte el ele vererek gelebilmenin mümkün olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Koronavirüs salgın hastalığını birlikte mücadele ederek yenmemiz gerekiyor. Dolayısıyla herkese büyük görevler düşüyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını uygun davrandığımız müddetçe hastalıktan uzak durmamız mümkün.

‘Hijyen Önlemlerine Dikkat Etmeliyiz’

Özellikle manav ve pazar yeri gibi alışveriş noktalarında tek kullanımlık eldiven kullanmaya özen göstermeliyiz. Kalabalık ortamlarda bulunmamaya çalışın. Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafe oluşturun. Kendinizi iyi hissetmediğiniz zaman evinizde kalın. Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü gibi şikâyetleriniz varsa en yakındaki sağlık kuruluşuna başvurun. Ellerinizi sık sık yıkayın. Unutmayın ki, tek başına maske Covid-19'a karşı koruma sağlamaz. Fiziksel mesafe ve özellikle el hijyeni önlemlerini almayı ihmal etmeyin." dedi.

‘Testleri Pozitif Çıkan Personel Karantina Altında’

Bazı belediye çalışanlarının Covid-19'a yakalandıklarını söyleyen Başkan Sarıkurt, "Mesai arkadaşlarımdan bazılarının da Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bir kısmı yakın temas, bir kısmı ise Covid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle şu anda evlerinde karantina altındalar. Farklı müdürlüklerimizde görevli personelimizden 8'i pozitif ve 21'i ise temaslı olmak üzere 29 çalışanımız şu anda karantina altında. Çalışanlarımıza ve hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

‘Çalışanlarımız Hizmetlerimizin Aksamaması İçin Yoğun Mesai Harcıyor’

Covid-19 testleri pozitif çıkan ya da temaslı çalışanlarımızın iş yüklerini üstlenen tüm personelimize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Hizmetlerimizin aksamaması için canla başla çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan bu süreçte meydana gelebilecek gecikmeler ve aksaklıklar için şimdiden özür diliyorum.

Çorlu'muz için çalışmaya, daha güzel bir Çorlu için projeler üretmeye devam edeceğiz. Ama şimdi önceliğimiz sağlık. Bir kez daha hastalığa yakalanan çalışanlarımız ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülke olarak dün olduğu gibi bugün de tüm zorlukların üstesinden gelebilecek kabiliyet ve güce sahibiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim." diye konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    30.10.2020 16:03:47
  • Okuma Sayısı
    2734

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l