Geri Dönüşümü Destekleyen Okullara Ödül Verildi

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, geri dönüşüme katkıda bulunan çevre dostu okullara destek olmaya devam ediyor.

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi’nin şubat ayı toplantısında alınan kararlardan biri de en çok mavi kapak toplayan okula üç boyutlu yazıcı hediye edilmesi idi. Okullar Arası Mavi Kapak Toplama Yarışması neticesinde şubat ayından bu yana en çok mavi kapağı toplayan okul Vehbi Günaştı İlkokulu oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Vehbi Günaştı İlkokulu’nu ziyaret ederek Okul Müdürü Birol Tilki’ye boyutlu yazıcıyı teslim etti.

Geri dönüşümü destekleyen bir proje de Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen Atık Pil Toplama Yarışması idi. En fazla atık pili toplayarak yarışmayı kazanan Vali Şenol Engin İlkokulu’na Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin hediye yazıcı teslim etti.

‘Kentimizi Atıklardan Korumalıyız’

Okulların ardından Alipaşa Muhtarlığı’na ziyaret gerçekleştiren Başkan Sarıkurt, en çok mavi kapak toplayan mahalleli vatandaşları ve Muhtar Yılmaz Şenol’u tebrik etti. Çorlu halkının geri dönüşüm konusunda önemli bir adım attığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak kentimizde geri dönüşümü destekliyor ve bu konuda pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Hem biz şehrin yöneticileri hem de Çocuk Meclisimizin kıymetli meclis üyeleri kentimizi atıklardan korumak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak için güzel bir projeye imza attık.

‘Eğitime Destek Olmaya Devam Edeceğiz’

Çocuk Meclisimizin şubat ayındaki toplantısında en çok mavi kapak toplayan okula üç boyutlu yazıcı hediye etme kararı alındı. Çorlu Belediyesi olarak bizler de çocuklarımızın almış olduğu bu kararı destekledik ve kazanan okula üç boyutlu yazıcıyı bugün teslim ettik. Böylesine güzel projelere her zaman destek olmaya ve kentimizde yaşayan çocuklarımızın eğitim yaşamını iyileştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘Çevreye Duyarlı Çocuklar Yetiştiriyoruz’

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasını kazanan Vehbi Günaştı İlkokulu Müdürü Zehra Sezgin’e de hediye yazıcıyı teslim eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bilinçli ve çevreye duyarlı çocuklar yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Okulumuzun öğrencilerini ve onlara bilinçli tüketici olmayı öğreten ailelerini, siz eğitimcilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    23.10.2020 17:04:50
  • Okuma Sayısı
    1580

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l