Çorlu Zabıtası´nda Yaka Kameralı Dönem Başlıyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi teknolojik imkânları kullanarak şeffaflaştırdığı denetimleri personel yaka kamerası ile kayıt altına almaya başlıyor.

Denetimlerde şeffaflık ilkesini uygulamalı bir şekilde hayata geçiren Çorlu Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü personelini de teknolojik imkânlarla donatmayı sürdürüyor. Yaka kameralı denetim sistemine geçen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli bundan böyle denetimler esnasında yaka kameralarını kullanarak denetim yapacaklar.

Yaka kamerası kullanımı ile ilgili olarak eğitim alan zabıta memurları bu uygulamanın kendileri için oldukça faydalı olduğunu ifade ederek, özellikle seyyar satıcıları konusunda yaşadıkları sorunların büyük ölçüde ortadan kalkacağını ifade ettiler.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sahada yapılan denetimlerin sesli ve görüntülü olarak kaydedileceğini belirten Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, "Hem ses hem de görüntülü kayıt yapan kameralarla yapacağımız denetimler yüksek çözünürlükle kayıt altına alınacak. Böylece zabıta ekiplerimiz ile pazarcılar, esnaflar, vatandaşlar ve seyyar satıcılar arasında herhangi bir sorun yaşandığında veya bir şikayet söz konusu olduğunda kayıtlar delil teşkil edecek. Yaka kameralı denetim uygulamasıyla pazarcılar, esnaflar, vatandaşlar ve seyyar satıcılar arasında yaşanan bir takım sorunlar da en aza inecektir.

Bu uygulama ile bir yandan vatandaşlarımızın talepleri ve davranışlarını diğer yandan zabıta memurlarımızın vatandaşlara karşı davranışlarını kayıt altına almış olacağız. Yaşandığı iddia edilen sorunlar konusunda ortaya atılanların gerçek olup olmadığını da bu kayıtlar ile inceleme fırsatı bulacağız. Bu uygulamanın çok yönlü faydaları olacağını düşünüyoruz ve hem ekiplerimize hem de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    18.09.2019 14:45:45
  • Okuma Sayısı
    2452

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l