Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yönetiminde Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem afeti ve akabinde Çorlu’da başlayan yardım çalışmaları, Çorlu’da depreme yönelik alınan tedbirler ve Çorlu Belediyesinin çalışmaları hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- Kadastro işlemleri için bilirkişi üye seçimi konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait, Önerler Mahallesi’ndeki mevcut su deposunun üzerinde bulunan arazinin 105. Topçu Alay Komutanlığının bedelsiz kullanımı için 5 yıllığına tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi ile Trak Motosiklet Spor Kulübü Derneği arasında ortak hizmet projesi yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Belediyemiz mülkiyetinde olan ve Çobançeşme Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi No: 26 adresinde bulunan iki katlı yığma binanın Çobançeşme Aile Sağlığı Merkezine tahsis edilmesi konusu görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Hıdırağa Mahallesi 82 pafta, 483 ada 20 parsel sayılı taşınmazda 1984 yılında 2981 Sayılı Kanun kapsamında verilen tapu tahsisinin ve tapu tahsis belgesinin resen iptalinin görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Oto Yıkama ve Halı Yıkama İşyerleri Hakkında Çalışma Usul ve Esaslara Dair Yönetmeliğinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu ve İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi yüzme sporcularının Bulgaristan’da gerçekleşecek yüzme yarışmalarına katılım konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu’da iskân aşamasında bulunan yapılara ait konteynerlerin, olası afet durumunda Çorlu Belediyesinin göstereceği yerlere teslim edilmesi konusunun görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından Meclis’e okundu ve rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından tek tek okunarak oylandı ve rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan Çorlu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi doğrultusunda gerekli görüldüğü takdirde Çorlu Belediyesi ile Çorlu Kentsel Dönüşüm Yapı San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanacak protokoller için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Otopark Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair konunun görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu’daki mevcut bulunan yapı stoklarının ilçemizde gerçekleşebilecek olası bir afetten en az şekilde etkilenmesi için yapılabilecek çalışmaların görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Hisselerinin tamamına Çorlu Belediyesinin sahip olduğu Çorlu Kentsel Dönüşüm Yapı San. ve Tic. A.Ş.’nin sermayesinin 2 milyon TL’den 7 milyon TL’ye çıkarılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Yardım organizasyonlarında kullanılmak üzere mobil mutfağa dönüştürülmesi için şartlı bağış kapsamında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çorlu Belediyesine dorse bağışında bulunması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesine ait telsizlerin kullanım alanın genişletilmesi, olası afet anında ve sonrasında telsiz sisteminin kurulabilmesi amacıyla Çorlu Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti arasında protokol yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    1.03.2023 17:27:21
  • Okuma Sayısı
    496

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l