Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yönetiminde Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündemine geçilmeden önce; toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, meclis üyelerine 2023 yılında gerçekleştirilecek çalışmalarda başarılar diledi. Ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Şubat ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:

- Hurda depolama alanları ve satış yerlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Taşınmaz satışı konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Belediyemiz ve Maliye Hazinesinin hissedar olduğu, imar planlarında ortaokul alanında kalan Önerler Mahallesindeki parselin Maliye Hazinesine devri talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Hatip Mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait adımıza tahsisli olan taşınmazda “Kapalı Spor Salonu” projesinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 1 adet trafo tesisi yapmak adına TEDAŞ’a tahsis edilmesi için belediye başkanına muvafakat verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi ile Çorlu Evcil Kanatlıları Sevenler Derneği arasında ortak hizmet projesi yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Ücret tarifesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Silahtarağa ve Kemalettin Mahallelerine doğalgaz verilebilmesi için Çorlu Doğalgaz A.Ş.’ye Çorlu Belediyesince taahhüt verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- “Çorlu” temalı fotoğraf yarışması düzenlenmesi satışı konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ara komisyonda görüşülen konu oy birliğiyle kabul edildi.

- “Halk Ekmek” projesi kapsamında belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Belediye başkanına amatör spor kulüpleriyle protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Nakdi Yardım Yönetmeliği ve Ödül Yönetmeliği konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Turgay Kumlu tarafından okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından tek tek okundu ve oylanarak kabul edildi.

- EYT düzenlemesi ile Çorlu Belediyesinde emekli olacak personele ödenecek kıdem tazminatları için İller Bankası’ndan alınacak kredi konusu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    1.02.2023 16:54:18
  • Okuma Sayısı
    478

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l