Bakımevimiz Can Dostlarımız İçin Şifa Dağıtıyor

Orjinal Resim

Sokakta yaralı ve hasta halde bulunan ya da yapılan ihbarlarla ekiplerimiz tarafından bulundukları yerden alınarak Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi'ne getirilen çok sayıda yaralı hayvan yapılan tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu.

Tekirdağ’daki tek veteriner röntgen cihazına sahip kurum olan Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi, 2022 yılı içerisinde 3 bin 252 sokak hayvanını tedavi ederken, bakımevine getirilen 662 sokak hayvanına cerrahi müdahalede bulundu ve 458 kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirdi.

"Bakımevi Ekibimize Teşekkür Ederiz"

Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi'nin bölgede bu kapasitede hizmet veren en önemli hayvan bakımevi olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, “Şah kartalından kedi ve köpeğe kadar nice sahipsiz canlıya müdahalede bulunarak onları sağlıklarına kavuşturan Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi ekibimize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar başta olmak üzere birçok hayvana doğru yöntemleri uygulayarak tedavi eden ekibimiz 2022 yılında yoğun tempoda çalıştı. 2022 yılı içinde yaklaşık 4 bin sokak hayvanımıza veterinerlik hizmeti verilirken bakımevine getirilen 662 sokak hayvanına cerrahi müdahalede bulunuldu ve ayrıca 458 kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi. 'Yeni Bir Başlangıç' projemiz kapsamında ise 152 canımızı yeni aileleriyle buluşturarak sahiplendirdik.

"Şah Kartalı Sağlığına Kavuştu"

Yapılan operasyonlar içerisinde sağlığına kavuşturduğumuz her canlı bizim için onur ve gurur kaynağı. O canların arasında Tekirdağ Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımevimize getirilen bir de şah kartalı var. Ayağı kırılmış halde bulunan şah kartalı ekiplerimiz tarafından röntgeni çekildikten sonra bakıma alındı. Ayağındaki kırık için eksternal fiksasyon yöntemi uygulanırken, ayak içine ve dışına pin atılarak kırık kemik sabitlendikten sonra 1 ay boyunca bakım uygulanan şah kartalı fizik tedavi ile sağlığına kavuşturulurken ayağındaki pinler çıkarıldıktan sonra yeniden Tekirdağ Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Müdürlük ekipleri sağlığına kavuşan şah kartalı İstanbul'da hizmet veren hayvanat bahçesine götürdü.

"Yaşamlarına Dokunabilmek İçin Çalışıyoruz"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde gözünden vurulmuş halde bulunarak bakımevimize getirilen bir sokak köpeği de röntgen çekilmesinin ardından yapılan operasyonla gözüne isabet eden saçma bulunduğu yerden çıkarıldı ve tedavisinin tamamlanmasının ardından eski sağlığına kavuşan sokak köpeği yaşadığı ortama geri bırakıldı. Yine geçtiğimiz aylar içinde saldırıya uğrayan bir kedi uygulanan operasyon sonunda sağlığına kavuşturulurken yeniden doğal yaşam alanına götürüldü. 

Çorlu Belediyesi olarak nice canımızın yaşamına dokunabilmek ve onları eski sağlıklarına kavuşturabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakımevimizde devam eden yapım çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte daha çok sokak hayvanına yardım edebilecek noktaya geleceğiz.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    1.12.2022 14:16:15
  • Okuma Sayısı
    2042

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l