"Korkma Biz Varız" Çocuk Öykü Kitabı Tanıtıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi ile Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları Çorlu Şubesi iş birliğiyle hazırlanan ve tüm geliri lösemili çocuklara bağışlanacak olan “Korkma Biz Varız” adlı çocuk öykü kitabının imza günü gerçekleştirildi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında iş birliği yapan Çorlu Belediyesi ile Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları Çorlu Şubesi, 12 öğrencinin kaleme aldığı bir öykü kitabı hazırlanmasına katkıda bulundu. Çorlu’nun seçkin yazarlarından Emel Sarıkurt, Ramis Çınar ve Haluk Ecevit’ten bir yıl süresince hikâye yazma tekniklerini öğrenen ve çalışmalar yapan öğrenciler, bir yılın sonunda yaratıcılıklarını kullanarak yazdıkları öyküleri hayata geçirdiler. Toplamda 12 öğrencinin yazdığı 12 öykü “Korkma Biz Varız” adlı kitapta toplandı. 15 Haziran 2022 Çarşamba günü öykü kitabının tanıtımı ve imza günü düzenlendi.

“Küçük Yüreklerin Büyük Desteği”

İmza gününe katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çok gurur verici bir projeye katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birbirinden akıllı ve yaratıcı 12 çocuğumuz lösemili kardeşlerini, arkadaşlarını düşünerek onlar için bir iyilik hareketi başlattı. Hepimize örnek olacak bu çaba sonucunda ortaya 12 öyküden oluşan güzel bir kitap çıktı. Tıpkı her öykünün ana fikri hatta bu projenin ortaya çıkış amacı gibi kitabın adını da ‘Korkma Biz Varız’ koydu çocuklarımız. Küçük yüreklerin bu büyük desteği ve cesareti her birimize örnek olsun. Hepimizi duygulandıran bu müthiş projeyi hayata geçiren kıymetli öğrencilerimiz başta olmak üzere, Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları Çorlu Şubesi yetkililerine ve belediyemiz çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.

“Çocuklarımızla Gurur Duyuyorum”

Çocuklarımızı desteklemek, yüreklendirmek de büyük cesaret ister. Biz büyükler bazen hayal kurma konusunda eksik kalabiliriz ama bizim yerimize de hayal kuran çocuklarımızı destekleme konusunda asla eksik kalmamalıyız. Hatta bu konuda daha cesur olmalıyız. Sizlerle gurur duyuyorum sevgili çocuklar, hepinizi gözlerinizden öpüyorum…” şeklinde konuştu.

Öğrenciler Çorlu Halkına Seslendi

Korkma Biz Varız kitabının küçük yazarları, imza gününde kitabı satın alan okurların yoğun ilgisiyle karşılaşmaktan ve kitaplarını imzalamaktan büyük mutluluk duydu. Kitapları imzalarken bir yandan da hikâyeleri yazarken hissettikleri mutluluğu okurlarıyla paylaşan Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları öğrencilerinin heyecanları gözlerinden okundu. Çorlulu vatandaşlara seslenmeyi de ihmal etmeyen çocuklar, herkesi “Korkma Biz Varız” öykü kitabını satın almaya ve lösemili çocuklara destek olmaya davet ettiler. İmza günü, Başkan Sarıkurt’un geleceğin yazarlarına günün anısına hediye takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    16.06.2022 12:01:35
  • Okuma Sayısı
    1541

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l