Ekiplerimiz "Depremde Tahliye" Tatbikatına Katıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Çorlu Huzurevinde düzenlenen tatbikatta görev aldı.

Tekirdağ Valiliği tarafından Tekirdağ genelinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında planlanan "Depremde Tahliye" tatbikatı Çorlu Kaymakamlığı koordinasyonunda Çorlu'da Çorlu Huzurevinde gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çorlu Huzurevi Müdürlüğü, Türk Kızılay Kırklareli Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu İtfaiye İstasyonu, TREDAŞ, Türk Kızılay Çorlu Şubesi ve A1 59 Sanat Tiyatro Grubu katılım sağladı.

Düzenlenen tatbikat ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Çorlu Huzurevinde gerçekleştirdiğimiz tatbikatta çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından 78 personel ile 11 araç görev aldı ve senaryo gereği deprem sonrasında tahliye işlemi gerçekleştirildi. Görev alan tüm ekipler koordineli ve başarılı bir çalışma yürüttüler. Afetlere hazırlık çalışmalarının üst seviyelere çıkabilmesi için tatbikatları daha sık aralıklarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Çorlu Belediyesi olarak afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında Arama Kurtarma Ekibimizin eğitimine çok önem veriyoruz. Tatbikatlarda görev almaları, kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça önemli. Ekibimizin imkân ve kabiliyetlerini sınama fırsatı bulduğumuz tatbikat bizim için oldukça başarılı geçti. Arama Kurtarma Ekibimizi başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.06.2022 16:10:55
  • Okuma Sayısı
    1631

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l