Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Meclis Salonunda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- 2021 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 2021 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının, 18 Mayıs 2022 Çarşamba saat 16.00’da yapılacak olan 2. oturumda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi bünyesinde kurulan Çorkent A.Ş.’nin sermayesinin 1.950.000 TL arttırılarak 2 milyon TL’ye yükseltilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün kurulması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.,

- Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonunun isminin Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu olarak değiştirilmesi konusunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- TEDAŞ 18. Bölge Müdürlüğünün Önerler Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde yer alan yol vasıflı alanlarda irtifak hakkı ve direk yerlerinin iz bedelle tescili talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait taşınmazların bir kısmının 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 26. maddesi gereği kullanılması hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Çorlu İlçesi İçmesuyu İsale Hattı ile Depo ve Terfi Merkezi İnşaatı” işi kapsamında; imar planındaki park alanına, Nusratiye Mahallesi ve çevresine hizmet edecek olan su deposu ve terfi merkezi tesislerinin bulunduğu park alanının tamamının TESKİ Genel Müdürlüğü adına tahsis talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Çorlu Şubesi arasında ortak hizmet projesi yapılabilmesi için imzalanacak protokol gereği Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Belediye hizmet alanı içerisinde faaliyet gösteren atık toplayıcılarının çalışma ve usul ve esaslarının belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İçişleri Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişiklik talepleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanlarında bulunan yollarda peyzaj çalışması yapılabilmesi adına protokol imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Tekulaş bünyesinde bulunan ve artık ulaşımda kullanılmayacak olan otobüsün bedelsiz olarak Çorlu Belediyesine devredilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    5.05.2022 16:28:28
  • Okuma Sayısı
    1003

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l