Telsiz İletişim Ağımızı Genişletiyoruz

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından yapılan başvurunun ardından olası afet sonrası yaşanabilecek iletişim sorunlarının önüne geçebilmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nce çağrı kodu tahsis edildi.

Çorlu Belediyesi olarak afet ve acil durumlara karşı hazırlık çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile haberleşme sağlayabilecek telsiz altyapısına sahip olduklarını söyledi.

Bu kapsamda çağrı kodu alabilmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Çolpan yaptığı açıklamada, "Hatırlanacağı gibi 26 Eylül 2019 tarihinde komşu ilçemiz Silivri açıklarında yaşanan 5,7 büyüklüğündeki bir depremde belirli bir süre telefon ile iletişim sağlanamamıştı. Bu yaşananlardan yola çıkarak uzmanlar tarafından yapılan uyarıları da göz önünde bulundurarak Marmara Bölgesi’ni etkileyebilecek daha büyük ölçekli olası bir afet sonrasında GSM operatörlerinde yoğunluk oluşması ve telefon ile iletişimde aksamalar yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Böyle zamanlarda gerekli müdahale çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülebilmesi için kurum içinde ve kurumlar arasında iletişim sağlanabilmesi son derece önemlidir.

Çorlu Belediyesi olarak olası her türlü senaryo üzerinde değerlendirmelerde bulunmaya ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda telsiz ile haberleşme yöntemini çok önemsiyoruz. Kurulu telsiz sistemimiz ve yapmış olduğumuz son alımlar ile telsiz kapasitemizi daha da artırdık. Afet ve acil durum zamanlarında Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile haberleşme sağlayabilecek telsiz altyapımızı oluşturduk.

Buna bağlı olarak yapmış olduğumuz müracaat sonrası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nce belediyemize 'YM1VTC' çağrı kodu tahsisi yapıldı. Bundan böyle bölgemizdeki amatör telsiz kullanıcıları, afet ve acil durumlarda bulundukları alanlarda yaşanan olumsuz durumları bu çağrı kodu üzerinden haber merkezimize iletebilecekler.

Çorlu Belediyesi olarak sistemin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından belli periyotlar ile yapılan telsiz çevrimine dahil oluyor, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) tarafından düzenlenen bölgesel telsiz çevrim tatbikatlarına katılım sağlayarak ve kurum içi telsizlerimizin özellikle sahada görev yapan ekiplerimizce kullanılması ile kesintisiz iletişim imkânı sunan telsiz haberleşmesi alanında kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    20.04.2022 16:07:02
  • Okuma Sayısı
    1586

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l