Kasaplarda Fiyat Tarifesi Denetimi Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Ekipler kent genelinde hizmet veren kasaplarda fiyat tarifesi denetimi yaptı.

Rutin kontrollerin yanı sıra gelen şikâyetler ve talepler doğrultusunda denetimlerini artıran Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri balıkçı tezgâhlarında yapılan denetimlerin ardından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. maddesi kapsamında kent genelinde et ve et mamulleri satışı yapan kasaplarda fiyat tarifesi denetimi gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak satış yapan işletmelere cezai işlem uygulandı.

Diğer ürünlerde olduğu gibi et mamullerinin satışının yapıldığı kasaplarda da haksız fiyat artışı konusunda denetim ve cezai işlem uygulayabilecek yetkili kurumun Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olduğu hatırlatılırken belediyelerin bu konuda görev ve yetkileri bulunmadığı, vatandaşların haksız fiyat artışı tespit etmeleri ya da bu konuda zarar görmeleri hâlinde Ticaret Bakanlığına bağlı tüketici danışma hattı ALO 175'i arayarak ihbarda bulunmaları gerektiği dile getirildi.

Öte yandan zabıta ekipleri tarafından kent genelinde sürdürülen denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    13.01.2022 14:45:07
  • Okuma Sayısı
    743

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l