Yapımı Süren Bisiklet Yoluna Zarar Verildi

Orjinal Resim

Bülent Ecevit Bulvarı’nda yürütülen bisiklet yolu çalışmalarına kimliği belirsiz kişilerce zarar verildiğinden çalışmalar sekteye uğruyor.

2021 Bisiklet Yılı ilân edilen Çorlu’da çevre dostu ulaşım aracı bisikletin daha fazla vatandaş tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla kentin muhtelif noktalarında bisiklet yolu çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir süredir Bülent Ecevit Bulvarı’nda bisiklet yolu yapımına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ-İstanbul istikametindeki bölümde baskı beton uygulaması gerçekleştiren ekipler, beton zeminin kuruması için beklemek amacıyla alanı uyarı levhaları ile işaretleyerek kapattı. Ancak kimliği belirsiz kişiler, gece saatlerinde henüz kurumamış beton zemine girerek betona zarar verdiler.  Kontrol için bölgeye giden ekipler baskı beton uygulamasının bilerek bozulduğunu ve kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalışma alanına özellikle zarar verildiğini tespit ettiler. Yeniden çalışmalara başlayan ekipler, tahrip edilen alanları düzelterek tekrar kurutma sürecini başlattı. Ancak 25 Kasım 2021 Perşembe günü yine kontrol amacıyla çalışma alanına giden ekipler benzer görüntülerle karşılaştı. Kuruma sürecinde olan baskı beton uygulama alanının ayak izleri ve bisiklet izleriyle tahrip edildiğini tespit eden ekipler, bir yandan tahribatı gidermeye çalışırken bir yandan da bu zararın sorumlularını tespit etmeye çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sorumluların tespit edilmesi için harekete geçtiklerini ifade ederek “Çorlu’muzda güzel işler yapmaya çabalıyor, vatandaşlarımızın bu kentte mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak ürettiğimiz projeler, kentimize kazandırdığımız ortak alanlar, parklar ne yazık ki korunmuyor, aksine bilerek ve isteyerek tahrip ediliyor.

Bisiklet yolu çalışmalarımız, uzun zamandır hemşehrilerimizin talep ettiği, Çorlu’muzda görmeyi arzu ettiği önemli bir proje. Kentimizin muhtelif noktalarında bu çalışmaları yürütüyoruz. Önemli bir bisiklet yolu güzergâhı olan Bülent Ecevit Bulvarı’nda da çalışmalarımızda önemli bir aşamaya gelmiştik. Ancak bu çalışma alanımız 10 gün içinde kimliği belirsiz kişilerce 2 kez saldırıya uğradı. Bu saldırıların sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu çalışmaların maliyetleri hepimizin cebinden çıkıyor. Yollar, parklar, kaldırımlar ödediğimiz vergiler sayesinde yapılabiliyor. Kamu malına zarar veren bu kişilerin zihniyetini çözmek çok zor. Bu kişilerin tespit edilerek mutlaka hukuki işleme tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum. Her bir vatandaşımızın da kamu malına gözü gibi bakması, koruması gerektiğinin altını çiziyorum. Bu şehir hepimizin. Kentimize bu zararı veren kişileri şiddetle kınıyorum. Kamu malına zarar veren bu kişilerin tespit edilmesi için elimizden geleni yapacağımızı ve emniyet güçlerimizle istişare edeceğimizi de ifade etmek istiyorum.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    25.11.2021 10:51:32
  • Okuma Sayısı
    1097

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l