Büyükşehir Tekirdağ´a Şehir Tiyatrosu Çok Yakışacak

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Tekirdağ Şehir Tiyatroları"nın kurulması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında önerge verdi.

Türk tiyatrosunun gelişimine katkı sunan ve özellikle tiyatronun halka ulaşmasında toplumsal bir yeri olan şehir tiyatroları konusunda çağrıda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şehir tiyatrolarının sanat için önemli bir misyon edineceğini söyledi.

Büyükşehir Tekirdağ'a şehir tiyatrosu çok yakışacak diyen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde konuşan Başkan Sarıkurt, temelleri 1914’te İstanbul’da kurulan ilk şehir tiyatrosu Dârü'l-bedâyi-i Osmânî ile başlayan şehir tiyatrolarının neredeyse tüm büyük şehirlerde toplumun kültürel ve sanatsal olarak gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade ederek, "Halkımızın kültürel faaliyetlere katılarak yerli ve yabancı çağdaş tiyatro eserleri ile buluşturulmasında şehir tiyatrolarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türk tiyatrosunun geleceğine yönelik yaratıcı atılımlarına önderlik ve eşlik etmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde önemli bir kültür-sanat yatırımı olacağını düşündüğümüz şehir tiyatrolarının kurulmasını ve 2022 yılı bütçesinde yer almasını önerge olarak sayın meclisimize sundum. Önergemize imzalarıyla destek veren belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ederim." dedi.

Başkan Sarıkurt verdiği önerge ile birlikte büyükşehirler bünyesinde yer alan tiyatro, opera ve baleye dair kamu yatırımları konusunda da derlediği bilgileri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne sundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin oylarıyla gündeme alınan önerge daha sonra bütçe ve planlama konusunda çalışma yapılmak üzere Eğitim Komisyonuna havale edildi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    14.10.2021 11:22:43
  • Okuma Sayısı
    1472

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l