Arama Kurtarma Ekibimiz Saha Eğitimi Aldı

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 'AFAD Gönüllülük Projesi' kapsamında saha eğitimi aldı.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'AFAD Gönüllülük Projesi' eğitim programı kapsamında Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Çorlu Eğitim Merkezi'nde saha eğitimine tabi tutuldu.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan ekibe proje kapsamında hafif arama kurtarma eğitimi verildiğini; ekip üyelerinin eğitimlerde teorik bilgiler, arama kurtarmada kullanılan düğüm çeşitleri, sedye ile tahliye, çadır kurma, enkaza yaklaşma, kule iniş-tırmanış ve teçhizat kullanım eğitimi alındığını söyledi.

Başkan Yardımcısı Çolpan sözlerine şunları ekledi: “AFAD gönüllü eğitim programının çevrim içi, yüz yüze eğitimlerden ve saha eğitimlerinden oluşuyor. Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi sürekli olarak eğitime tabi tutuluyor. Eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ekipler afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda görev alabilecek.”

27.09.2021 10:43:15

FOTOĞRAFLAR