"Dünya Temizlik Günü"ne Özel Atık Toplama Etkinliği

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, dünyanın en büyük sivil çöp toplama hareketi olan "Let's Do It!" ile birlikte atık toplama etkinliği gerçekleştiriyor.

180 ülke ve Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve "Atıksız Bir Dünya" mottosu ile her yıl eylül ayında düzenlenen Dünya Temizlik Günü'nde Let’s Do It! Türkiye Tekirdağ İl Temsilciliği ile birlikte çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla Hürriyet Mahallesi'nde atık toplama etkinliği gerçekleştirilecek.

Ülkemizin farklı illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik Çorlu’da da 18 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da ağaçlandırma alanında düzenlenecek. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da ortaya çıkan ve bugün 116 binden fazla gönüllüye ulaşan Let’s Do It hareketi, 2016 yılından beri Türkiye'de de faaliyet gösteriyor. Çorlu Belediyesi olarak Let’s Do It Türkiye Tekirdağ İl Temsilciği ile 18 Eylül 2021 Cumartesi Dünya Temizlik Günü'nde gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte kentimiz, ülkemiz ve dünya üzerinde çevre farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Yaşadığımız kentler başta olmak üzere dünyamızı temiz tutmalı, toplumsal olarak atık ve çevre bilinci oluşturmalıyız. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre için çevreci çözümlerle doğaya borcumuzu ödemeliyiz. Siz değerli Çorluluları da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

“Sıfır Atık Projesi Başlattık”

Çorlu Belediyesi olarak sürdürülebilir temiz bir çevre yaratabilmek için atık yönetim sistemini uygulamaya koyduk ve sürekli olarak çevre alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve uyguluyoruz. Bu kapsamda ‘Sıfır Atık’ projemizi devreye soktuk. Bu projemizi 'Çorlu Sıfır Atık' mobil uygulaması ile de destekliyoruz.

“Daha Temiz Bir Çorlu İçin Çalışıyoruz”

Daha temiz bir Çorlu için ekiplerimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekstil atıklarının toplanması konusunda bir adım attıktan sonra 'Sıfır Atık' projemiz kapsamında ambalaj atıklarının evlerde ayrı ayrı toplanması ve evlerden alınabilmesi için Bayrec Geri Dönüşüm firması ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında Belediyemiz sınırları içerisinde ambalaj atıkları kaynağında ayrıştırılarak toplanıyor.

“Geri Dönüşüm Firmalarına Teslim Ediliyor”

Bu çalışmalarımızın yanı sıra plastik kapaklar ve evlerde kullanılan bitkisel atık yağların geri dönüşümünü de sağlıyoruz. Evlerde kullanılan bitkisel atık yağları da geri dönüşüm kampanyası kapsamında toplamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda muhtarlık binalarımıza konuşlandırdığımız kumbaralarda toplanan plastik kapaklar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından düzenli aralıklarla yetkili geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.

Geri dönüşüm konusunda bilinçli ve çevreye duyarlı çocuklar yetiştirebilmek için okullarımızda çevre konusunda eğitim ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda geri dönüşüme katkıda bulunan çevre dostu okulları destekliyor ve ihtiyaçları doğrultusunda da ödüllendiriyoruz." dedi.

Dünya Temizlik Günü'nde etkinlik yapılacak temizlik noktalarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz:

https://letsdoitturkey.com/dtg-temizlik-noktalari/

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    10.09.2021 13:49:10
  • Okuma Sayısı
    1804

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l