Temizlik Ekiplerimiz 7/24 İş Başında

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 2021 yılında yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, ekiplerin gece gündüz temizlik ve dezenfeksiyon hizmetlerinin yanı sıra çöp konteyner imalatları ile de bütçeye önemli oranda katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.

"Tamir ve Bakım Yaparak Kâr Elde Ediyoruz"

Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 1075 çöp konteyneri ve 204 çöp kovasının tamir ve bakımlarının gerçekleştirilerek yeniden kullanıma kazandırıldığını belirten Başkan Yardımcısı Çetin, "Geçtiğimiz aylar içinde ihtiyaçlar doğrultusunda şehrimizin muhtelif noktalarına 285 adet çöp konteyneri, 512 adet bahçe tipi çöp kovası dağıtımı gerçekleştirdik. Öte yandan şehrimizin birçok noktasında 4.700'ü aşkın konteyner mevcut. Zamanla yıpranan çöp konteyneri ve çöp kovalarını yenileriyle değiştirmektense kullanıma kazandırılabilecek olanları elden geçiriyoruz. Satın alınmaları durumda yaklaşık olarak 1.385.000 TL karşılığında yenilenecek çöp konteyneri ve çöp kovalarını 135.800 TL maliyetle yenileyerek 1.249.200 TL kâr elde ettik. Ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Geri Dönüşüm Oranları Artıyor"

Geri dönüşüm konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını ve son olarak çöpe giden tekstil atıklarının toplanması ve geri dönüştürülmesi için yapılan protokol ile Çorlu'muzun farklı noktalarına konuşlandırılan tekstil atık kumbaraları ile bugüne kadar 17.400 kilogram tekstil atığı toplandığını ifade eden Başkan Yardımcısı Çetin, "Geri dönüşüm oranları konusunda geldiğimiz nokta oldukça iyi. Ağustos ayı sonu itibariyle 758 ton cam atık, 46.773 kilogram bitkisel atık yağ, 1.977 kilogram atık pil ve 1.833 ton ambalaj atığı toplandı. Rakamlar her geçen yıl artış gösteriyor." diye konuştu.

"Hijyen Ekiplerimiz İş Başında"

Temizlik ve dezenfeksiyon konusunda da oldukça duyarlı olduklarının altını çizen Başkan Yardımcısı Çetin, "Hijyen ekiplerimiz gece geç saatlere kadar işlerinin başında. Şehrimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları güzergâhlarda, duraklarda ve kentimizin muhtelif noktalarında yer alan çöp konteynerlerinde 2021 yılı içerisinde yaklaşık olarak 20 bin kez virüsle mücadele ve hijyen tedbirleri kapsamında yıkadık ve dezenfekte ettik.

"Vatandaşlarımızın Desteği Çok Önemli"

Öte yandan yeni oluşturduğumuz temizlik ekibimiz her gün bir mahallemizde muhtarlarımızın talep ve bilgileri dahilinde temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Ayrıca pazar yerlerimizin temizliklerini ise rutin bir şekilde sürdürüyoruz.

Kaçak döküm gibi cezai işlem gerektiren durumlarda ekiplerimiz her türlü ihbarı değerlendiriyor. Yılın ilk 8 ayında Kabahatler Kanunu, Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinin 13 ve 14'üncü maddelerine istinaden 100 bin TL'nı aşkın miktarda cezai kesti. Ekiplerimiz halkımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın desteği bizim için çok önemli. Bizlere destek olan değerli vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz." sözlerine yer verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    8.09.2021 13:16:13
  • Okuma Sayısı
    1123

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l