Kişisel Verileri Koruma Kanunu Toplantısı Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

7 Nisan 2016 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) konusunda yürütülen çalışmalar kapsamında iş birliği yapılan danışman firma ile bilgilendirme toplantısı Meclis Salonunda geçekleştirildi.

Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye KVKK ve BGYS envanter sorumluları ile danışman firma yetkilileri katıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt birbiriyle entegre olarak çalışacak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin, gizlenmesi gereken bilgilerin güvenliğine yönelik riskleri belirleyip etkin bir şekilde yönetilmesini temel aldığını ifade ederek, "İlgili kanunun yürürlüğe girmesinin ardından gerçek kişilere ait kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak verileri işleyen tüm gerçek ve tüzel kişilere bazı sorumluluklar yükleniyor.

Var olan veya işlenen yeni bir bilginin izinsiz veya yetkisiz bir şekilde erişimi, kullanımı, değiştirilmesi, ifşa edilmesi, ortadan kaldırılması, hasar verilmesi veya el değiştirmesinin önüne geçebilmek; her türlü tehdit ve tehlikelerden korunmak amacıyla düzenli olarak analizler yaparak çeşitli önlemler alınması ilgili kanunca esas alınmıştır. Kanuna uyum ile ilgili çalışmalarını hâlen tamamlayamayan, kişisel veri işleyen tüm kişi ve kurumlar bazı yükümlülükler altına gireceklerdir.

Biz de Çorlu Belediyesi olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi hakkında danışman firma ile bir araya geldik. Toplantımızda danışman firma tarafından ilgili kanun ve uygulamalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından ise proje planı, işleyişi ve çalışma sistemi hakkında bilgi paylaşımı yaptık.

Çorlu Belediyesi olarak hizmet sunumundaki kalitenin artmasına, bilgi ve kişisel veri güvenliğinin sağlanmasındaki standartların yükseltilmesine, belediyemizdeki bazı işleyişlerin daha düzenli ve güvenli hâle gelmesine imkan tanıyacak şekilde süreci sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Süreç 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanmış olacak. " şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.08.2021 12:03:13
  • Okuma Sayısı
    863

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l