Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çorlu Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı öncesinde Strateji Geliştirme Müdürü Hakan Öztürk tarafından 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bir sunum gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Sarıkurt, Filistin’de yaşanan üzücü olaylar ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyanın şahit olduğu, Mescid-i Aksa ve çevresinde çok sayıda masum Filistinli kardeşlerimize uygulanan saldırıları kınıyor, yaşanan katliama dünya üzerinde yaşayan hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğine olan inancımla hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Filistin halkının nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu acımasız saldırılara karşı her zaman Filistin halkının yanındayız. Zor zamanları birlikte atlatacağız, yaraları hep beraber saracağız. Kalplerimiz Filistinli kardeşlerimizle atıyor.”

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce 1 ek maddesinin Meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- 2020 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Tenis Kordaj Ücret Tarifesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Reklam Hizmet Ücret Tarifesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Tekirdağ Büyükşehir Belediye sorumluluğunda bulunan alanda, Masal Park Projesinin Çorlu Belediyesi tarafından yapılması ve 10 yıl süreyle kullanılması için protokol düzenlenmesi adına Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclis’e okundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

- Ek gündem maddesinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu 21 Mayıs 2021 günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

17.05.2021 16:42:52