Çevrim İçi Eğitimler Devam Ediyor

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından öğretmen, eğitmen, öğrenciler ve geri dönüşüm firma temsilcilerinin katılımıyla sıfır atık ve geri dönüşüm konularında çevrim içi eğitim düzenlendi.

Çorlu Belediyesi tarafından çalışmaları son aşamaya getirilen Çorlu Sıfır Atık Mobil uygulaması ile entegre olarak gerçekleştirilecek atık yönetiminin toplum geneline yayılması, katılımcı bir atık yönetim sistemi oluşturulması ve bu konuda bilinçli bireyler yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) AEEE atık toplama sistemi konusunda yetkilendirilmiş firma temsilcileri, öğretmenler ve ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin katılımıyla "Elektrik ve Elektronik Eşyalarda Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm", Yeniyurt Geri Dönüşüm firması iş birliğiyle "Ambalaj Atıkları Geri Kazanımı ve Çevre Kazanımı Projesi" ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği ile birlikte "Atık Pillerin Toplanması Taşınması ve Bertarafı" konularında çevrim içi eğitim düzenlendi.

Kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütülen sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının devam edeceği ifade edilirken, süreç içerisinde çevre ve temizlik konusunda farklı eğitimlerin planlandığı dile getirildi.

30.04.2021 15:00:42

FOTOĞRAFLAR