Paşa Sokak´a 400 Ton Asfalt Serimi Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kent içi ulaşım kalitesini artırmak amacıyla cadde ve sokakları yenileyerek asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor.

TESKİ ekiplerinin altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından Çorlu Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından Alipaşa Mahallesi Paşa Sokak’ta 1800 m² yani 400 ton asfalt çalışması gerçekleştirildi. Asfalt serimi öncesinde ekipler tarafından sokaktaki alt temel ve temel çalışmaları yapıldı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk aşama olan bitümlü sıcak karışım binder asfalt serimi yapıldı.

Yollardaki Deformasyon Önlenecek

Çorlu Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi’nde ilk defa imal edilen bitümlü sıcak karışım binder uygulamasına ek olarak asfaltın zamanla deformasyona uğramasını önleyici DOP kimyasal katkı malzemesi de kullanıldı. Paşa Sokak’ta gerçekleştirilen çalışmanın sonraki aşaması, bitümlü sıcak karışımın son katı olan aşınma asfalt serimi de en kısa süre içerisinde ekipler tarafından tamamlanacak. Aşınma asfalt serimi uygulamasının üretimi de yine Çorlu Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi’nde Fen İşleri ekipleri tarafından yapılacak.

Çalışmalar Eş Zamanlı Olarak Sürüyor

Fen İşleri ekipleri eş zamanlı olarak kentteki muhtelif noktalarda deformasyona uğrayan yollarda bakım, onarım ve yenileme çalışması yaparken bir yandan da asfalt serim, kilit taşı ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    13.04.2021 13:39:04
  • Okuma Sayısı
    1392

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l