Hobi Bahçesi Mart Dokuzu Şenlikleri ile Açıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi, “Trakya’nın Nevruzu” olarak bilinen “Mart Dokuzu” geleneğini yeniden canlandırmak için düzenlenen Mart Dokuzu Şenlikleri ile açıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un önemli projeleri arasında yer alan Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi, Mart ayı itibarıyla faaliyete geçti. Her biri 42 metrekare olan toplam 180 adet bahçe, kura sonucu belirlenen sahiplerine teslim edildi.

İlk Tohumlar Başkan Sarıkurt’tan

Vatandaşlarımızın hayallerine gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Sarıkurt, “Hobi Bahçesi bir hayli önem verdiğimiz bir projeydi. Siz değerli vatandaşlarımızın da ilgi gösterdiği bu projeyi hayata geçiriyor olmaktan mutluyuz. Malum kentleşme süreci ile birlikte giderek topraktan ve doğadan uzaklaştık. Fakat hepimizin içten içe şöyle bir hayali var: Şehir hayatından uzakta bir evde yaşamak, toprakla uğraşmak ve bahçede sebze meyve yetiştirmek…

Biz de bu hayali elimizden geldiğince gerçekleştirmek için kolları sıvadık ve ekiplerimizle birlikte Hobi Bahçesi projesinin çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımıza hafta sonları doğayla ve toprakla iç içe zaman geçirip tarımla uğraşabilecekleri alanlar yaratabilmek amacıyla hazırladığımız Hobi Bahçesi projemizi hayata geçirdik.

Kura çekilişinin ardından toplam 180 adet hobi bahçesinin vatandaşlarımıza tahsisi yapıldı ve bugün itibarıyla bahçeler siz vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu. Hobi Bahçesi projemizin hazırlanmasında büyük emek veren Belediyemiz Tarım Komisyonu Üyelerine ve Belediyemiz çalışanlarına özenli çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hem kentimize hem de vatandaşlarımıza Hobi Bahçesi projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi ve ardından bir hobi bahçesine temsili olarak vatandaşlarla birlikte ilk tohumları ekti.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ayrıca alanda bulunan tüm hobi bahçesi sahiplerine, ekilmeye hazır soğan tohumları hediye etti.

Hobi bahçesi sahipleri de kendilerine tahsis edilen bahçelerinde toprağı havalandırarak ekime hazır hâle getirmeye başladı.

Mart Dokuzu Şenlikleri İlklere Sahne Oldu

İnsanların yeşil alanlarda bir araya gelerek baharın gelişini kutladığı, yemekler yiyip eğlendiği, Trakya’dan Anadolu’ya yayılan unutulmaya yüz tutmuş önemli geleneklerimizden “Mart Dokuzu”, Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Mart Dokuzu Şenlikleri” ile yeniden hayata geçirildi.

Şenlik alanında çocuklara uçurtma ve balon dağıtılırken aileler açık alanda çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurarak güneşli bir bahar gününün tadını doyasıya çıkardı. Baharın gelişini kutlamak için hobi bahçesine gelen tüm vatandaşlarımıza ayrıca pilav, tatlı, kandil simidi ve ayran ikramı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, atıl durumda olan eski bir belediye otobüsünün kafe olarak kullanılmak üzere baştan aşağı yenileyerek mobil kafe olarak hizmete sunduğu Orange Cafe de alandaki hemşehrilerimize ücretsiz olarak çay ve limonata ikramında bulundu.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un bir başka projesi daha Mart Dokuzu Şenlikleri’nde hayata geçirildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çorlu Belediyesi Bando ve Orkestrası da ilk defa şenliklerde sahne almış oldu. Birbirinden güzel şarkıların yer aldığı repertuarıyla Çorlu Belediyesi Bando ve Orkestrası, şenlikte müzik dolu eğlenceli bir gün yaşattı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    29.03.2021 15:38:49
  • Okuma Sayısı
    1106

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l