´Erişilebilirlik Belgesi´ Alan İlk Belediye Olduk

Orjinal Resim

                Hizmet binasında engelli vatandaşların hizmete ulaşabilmelerini kolaylaştırıcı düzenlemeler yapan Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Valiliği tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazanan ilk belediye oldu. 'Erişilebilirlik Belgesi' için Tekirdağ Valiliği'nde tören düzenlendi.

                Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında Tekirdağ Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Erişilebilirlik Faaliyetleri' çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde Çorlu Belediyesi'nin 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazanması nedeniyle Tekirdağ Valiliği'nde belge teslim töreni düzenlendi. Tören Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı V. Harun Kaya, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İl Sağlık Müdürü  Dr. Ali Cengiz Kalkan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum ve Güner Çetin, Çorlu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Neşe Biçer katıldı.

                Belge teslim töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Engelli olmak, engellilerin kusuru değil. Engelliler de bizim toplumumuzun bir parçasıdır. Bizim onların hayatlarını kolaylaştırma gibi bir görevimiz var. Onun için de erişilebilirlik meselesini ortaya koyduk. Belediyelerimizin engellilerin erişimine açık olması önemli bir hadisedir. Çorlu Belediye'miz bu anlamda güzel bir çalışmaya imza atmış ve böyle bir belge almaya hak kazanmış. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a teşekkür ediyoruz." dedi. Vali Yıldırım, konuşmasının ardından Başkan Ahmet Sarıkurt’a 'Erişilebilirlik Belgesi'ni takdim etti.

                Belge teslim töreninin ardından konuşan ve Çorlu’da engelleri hep birlikte aşacakları vaatlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirerek toplumsal gelişmelerden pay almalarını sağlayacağımızı, bir takım özel ihtiyaçlarını karşılayarak yaşam kalitelerini yükseltecek çalışmalar yürüteceğimizi, onların toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlayarak kendileriyle ilgili hizmetlerin geliştirileceğini ifade etmiştik.

                Bugün bunu başaran ve bu konuda ödüle layık olan bir belediye olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Çorlu Belediyesi olarak belediye hizmet binamızda yaptığımız ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artıracak ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştıracak düzenlemeler kapsamında Tekirdağ Valiliğimiz tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazandık." dedi.

                Başkan Sarıkurt açıklamasının devamında, "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında 2019 yılı kasım ayında belediye hizmet binamız Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'nca denetime tabi tutuldu ve bu çerçevede engelli vatandaşlarımız için danışma noktası ve vezneler oluşturulurken bina içerisindeki tüm kapılar ve yön levhaları yeniden düzenlendi. Hissedilebilir yüzeyler güncellenerek bina giriş merdivenlerine ilave engelli asansörü tahsis edildi ve mevcut asansörler de düzenlemeler yapılarak kullanıma uygun hâle getirildi.

                Engelli vatandaşlarımızla doğru iletişim kurarak onların sorunlarına çözümler üretebilmek bizim için çok önemli. Bu kapsamda onlarla daha iyi iletişim kurabilmek için işaret dili bilen bir personelimizi Halk Masası birimimizde görevlendirdik. Bununla birlikte mevcut olan engelli tuvalet alanları modernleştirilmiş, acil durumlarda engelli bireylerin kolaylıkla tahliyelerinin sağlanabilmesi adına çok az kurumda bulunan merdiven inişli akülü acil durum engelli sandalyesi binada hazır tutulmaktadır. Yapılan çalışmalarla belediyemize gelen engelli vatandaşlarımızın hizmet binamızda rahat ve güvenli bir şekilde dolaşımı sağlanmış bulunmaktayız.

                Tekirdağ Valiliğimiz tarafından görevlendirilen denetim komisyonunun nihai raporu sonucunda Çorlu Belediyesi hizmet binasının 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazanmış olmasından dolayı mutluyuz ve Tekirdağ ilimiz sınırları içinde bu belgeye sahip olan ilk belediye olmaktan dolayı da oldukça gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    16.03.2021 13:46:58
  • Okuma Sayısı
    1458

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l