Gönüllü Vatandaşlar ile Arama Kurtarma Ekibi Kurulacak

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından afet ve acil durumlarda görev yapmak üzere gönüllü vatandaşların katılımı ile arama kurtarma ekibi kurulacak.

Çorlu Belediyesi ülkemizde ve şehrimizde yaşanacak olası doğal afetlerde aktif bir şekilde görev yapmak üzere arama kurtarma ekibi kurmak için hazırlıklara başladı. Gönüllülük esasına dayalı oluşturulacak olan arama kurtarma ekibinde yer almanın ilk koşulu Çorlu’da ikamet etmek. Bunun yanı sıra başvuracak adayların 18-40 yaş aralığında, sağlık durumu elverişli, herhangi bir bedensel engeli bulunmayan; yükseklik korkusu, kapalı alan korkusu ve kan tutması gibi rahatsızlıkları olmayan bireyler olması gerekiyor.

Ekip Üyelerine Eğitim Verilecek

Koşulları sağlayan adaylar arama kurtarma ekip üyesi olabilmek için başvurabilecek. Başvurunun kabul edilmesinin ardından ekibe katılan üyeler, alacakları eğitimler sonrasında ilçemizde veya ülkemizde yaşanabilecek afet gibi felaketlerin ardından arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacaklar.

‘Afet Bölgelerine Gerekli Desteği Sağlayacağız’

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “5393 Sayılı Belediye Kanununun 53. maddesine istinaden biz de Çorlu Belediyesi olarak yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak, bunların zararlarını azaltmak amacıyla ilçemizin özelliklerini de dikkate alarak ekip ve donanımımızı oluşturacağız. Böylelikle de belediyemiz sınırları içinde ya da dışında yangın ve doğal afetler meydana gelmesi durumunda, bu bölgelere gerekli yardımı ve desteği sağlayabileceğiz.

‘Tedbiri Elden Bırakmayacağız’

‘Deprem değil tedbirsizlik öldürür.’ sözünü aklımızdan çıkarmadan, en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan ülkemizde tedbiri elden bırakmamalıyız. Tedbirli olmak demek elbette her an deprem olacak hissiyle yaşamak değil. Tedbirli olmak, öğrenilen bilgiler doğrultusunda olası bir deprem anında sarsıntı bitene kadar güvende kalmaktır. Tedbirli olmak, afetlerin ardından yaşanacak kayıpları en aza indirgeyecek eğitime ve donanıma sahip olmaktır. Arama kurtarma ekibimizi kurmamızdaki temel amacımız da budur.” şeklinde konuştu.

 

BAŞVURU FORMUNU DOLDURMAK İÇİN TIKLAYIN

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    17.02.2021 15:54:40
  • Okuma Sayısı
    2469

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l