Tema Parkı’nda Temizlik Çalışması Gerçekleştirdik

Orjinal Resim

Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan ve Tekirdağ Valiliği’nin sorumluluğunda bulunan Tema Parkı’nda, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Daha önce Milli Emlak’a ait olan ve Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesiyle Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın sorumluluğuna geçirilen Tema Parkı, çevre düzenlemesinin olmaması ve güvenliğinin sağlanamaması sebebiyle vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu konuların başında gelmeye başlamıştı. Park içerisine izinsiz giren, bölgede ateş yakıp çöplerini çevreye duyarsızca atan ve yeşil alanı kirleten kimliği belirsiz kişilerden şikâyetçi olan bölge sakinlerinin yoğun talepleri üzerine harekete geçen Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 160 dönümlük Tema Parkı içerisinde mıntıka temizliği gerçekleştirdi.

140 Çuval Çöp Toplandı

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, oldukça geniş bir alanda gerçekleştirdiği temizlik çalışmasında 140 çuval çöp topladı. 2 gün boyunca süren temizlik çalışmaları sonucunda Tema Parkı temiz bir görünüme kavuştu.

Tema Vakfı Çorlu Temsilciliği gönüllülerinin yıllar içerisinde emek vererek diktiği ağaçlar sayesinde oluşturulan Tema Parkı, Çorlulular açısından büyük önem taşıyor. Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olan Tema Parkı’nın atıl olmasından dolayı üzüntü duyan vatandaşlar, söz verilen projenin hayata geçirilmesini ve Tema Parkı’nın vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği güvenli bir yer hâline getirilmesini talep ediyorlar.

“Güvenlik ve Çevre Kirliliği Sorunu Bir An Önce Çözülmeli”

Tema Park’ın Çorlu için önemli bir yeşil alan olduğu ve koruma altına alınması gerektiğini ifade eden Başkan Ahmet Sarıkurt, “Tema Park ne yazık ki şu an atıl durumda ve kötü amaçlarla kullanılmakta. Bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızdan bölgenin kirliliği ve güvenliği ile ilgili yoğun şikâyetler almaktayız.

Bu yeşil alanın TOKİ tarafından Millet Bahçesi yapılacağı duyurulmuştu. Bu, Çorlu’muz için son derece sevindirici bir haber. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, spor yapabileceği, çocuklarımızın keyifli vakit geçirebileceği yeni bir alanın daha Çorlu’muza kazandırılacak olması son derece önemli. Ancak şu anda bu noktada ciddi bir güvenlik ve çevre kirliliği sorunu mevcut. Yetkililerden çalışmalar kapsamında park alanın çevre güvenliğinin sağlanması adına gerekli aydınlatma ve sınır belirlemesi (duvar, çit) çalışmalarına öncelik ve hız verilmesini talep ettik.

Temizlik ekiplerimiz bu alanda temizlik çalışması yaptılar ancak bu ne yazık ki kalıcı bir çözüm değil. Millet Bahçesi projesinin bir an önce başlamasını arzu ediyoruz. Dileriz buradaki sorunlar projenin başlaması ile birlikte en kısa sürede son bulur. Çalışmaların takipçisi olacağız.” dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    21.01.2021 14:49:21
  • Okuma Sayısı
    2269

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l