Çorlu Belediyesi´nden Örnek Sosyal Belediyecilik

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Belediye ekipleri pandemi sürecinde de vatandaşların temel ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen hizmetler ile önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da pek çok ihtiyaç sahibi Çorlulu vatandaşın yüzü güldü. 5 yıldır Çorlu’daki engelli vatandaşlara kent içi ulaşım desteği veren Engelsiz Taksi aracı bu yıl içinde 890 kez sefer gerçekleştirerek engelli bireylerin yaşamına dokundu. Fiziksel engelleri nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşlar Engelsiz Taksi hizmeti ile sosyal hayata uyum sağladı ve sağlık ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaşabildi. Yine engelli vatandaşların tedavi sebebiyle yakın çevredeki illere ulaşımlarını sağlayan Sevgi Aracı da 2020 yılı içerisinde 77 sefer düzenleyerek engelli vatandaşların sağlık ve tedavi hizmetlerine güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağladı.

Evde Bakım Hizmeti Yanınızda

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü projelerinden biri olan Evde Bakım Hizmeti ile 2020 yılında toplam 1.168 hasta veya yaşlı vatandaş belirli aralıklarla 2.138 kez ziyaret edilerek kişisel bakım ve hijyen desteği verildi. Böylelikle yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç binden fazla vatandaşın yaşam kalitesi yükseldi.

Sevgi Çarşısı İhtiyaç Sahiplerine Umut Oldu

Çorlu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projelerinden biri olan Sevgi Çarşısı da yıl boyunca vatandaşların hizmetinde oldu. Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyette olan Sevgi Çarşısı, içinde ikinci el giysilerin bulunduğu bir iyilik mağazası olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde olan Sevgi Çarşısı, Çorlu halkının kullanılabilir durumdaki kıyafetleri bağışladıkları giysiler ile her hafta yenileniyor. Ocak ayından aralık ayına kadar toplamda 8.718 parça giysi, 842 ihtiyaç sahibi vatandaşımız ile buluştu.

2020 Yılında 186 Bin Öğün Yemek Dağıtıldı

Dar gelirli vatandaşlara yönelik hizmet veren Çorlu Belediyesi Aşevi de 2020 yılı içerisinde 20 personel ve 3 araç ile 6.344 vatandaşın evine toplamda 186 bin 311 öğün sıcak yemek dağıttı. Ayrıca Covid-19 testi pozitif olan ve evlerinde karantinaya alınan Çorlulu 67 vatandaşımıza aşevi ekipleri tarafından 564 öğün sıcak yemek teslim edildi.

Aşevi kurulduğu günden bu yana yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlara günde iki öğün yemek hizmeti sunuyor. Çorlu’da ikamet eden vatandaşlara hizmet veren aşevi, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya ve sofralarına lezzet katmaya devam ediyor.

Vatandaşların Yüzü Güldü

Mart ayından itibaren pandemi koşulları sebebiyle zor zamanlar geçiren ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 7.109 adet gıda paketi dağıtıldı ve dağıtılmaya da devam ediyor. Pandemi sebebiyle işsiz kalan, geçim sıkıntısı çeken ya da Covid-19 testi pozitip olup evlerinde karantinada olan 7 binden fazla ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzü gıda destek paketleriyle güldü.

‘Hep Birlikte Çorlu’yuz’

Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Çorlu halkına hizmet götürdüklerini söyleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz özellikle pandemi döneminde yoğun çalışma şartlarına rağmen vatandaşlarımıza hizmet götürerek zor zamanları dayanışma içerisinde atlatacağımızı bir kez daha göstermiş oldu. Bir tabak sıcak yemekten tutun da kalın bir paltoya, kışlık bir ayakkabıya kadar binlerce vatandaşımızın yardımına koştuk, yüreğine dokunduk. Zor zamanları el ele vererek, birbirimize destek olarak atlatacağız. Biz hep birlikte Çorlu’yuz.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    8.12.2020 15:44:40
  • Okuma Sayısı
    1849

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l