Atatürk Evi’miz Açıldı

Orjinal Resim

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve tüm Çorlu halkının madden ve manen destek verdiği Atatürk Evi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım 2019 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde büyük bir gurur ve mutlulukla Çorlu Belediyesi tarafından temeli atılan, Çorlulu hayırsever firma sahipleri ile vatandaşlarımızın da maddi destekleriyle yükselen Atatürk Evi inşaatı, tam bir yıl sonra tamamlanarak 10 Kasım 2020’de ziyarete açıldı.

Atatürk Evi bahçesinde pandemi tedbirleri sebebiyle sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen açılış törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, ÇTSO Başkanı İzzet Volkan, askeri erkân, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bağış yapan kuruluş ve vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bu anlamlı günde Atatürk’ün hatırasını yaşatmaktan ve gelecek kuşaklara aktarmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde; O’na olan sevgimizi, saygımızı ve özlemimizi göstermek için bugün bir aradayız.

‘Bir Yıl Önce Temelini Attık’

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da temelini attığımız Atatürk Evi’mizin açılışını 1 yıl sonra aynı günde gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Gururlu olduğumuz kadar hüzünlüyüz de bugün. Her 10 Kasım günü, bir çift mavi göze duyduğumuz özlem ile uyanıyoruz. Saat 9’u 5 geçe kelimeler kifayetsiz kalıyor. Özlemimiz her gün her saniye içimizde ama 10 Kasım günleri daha derin bir sızı hissediyoruz içimizde…

‘Tüm Varlığını Ulusuna Adamıştı’

Mustafa Kemal; vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir devlet adamı ve komutandı. O’nun en büyük ideali; Türk ulusunun en medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi. Memleketin mutlaka çağdaş, uygar, yepyeni olması onun için bir hayat davası idi.

‘Azmimizi Ulu Önderimizden Aldık’

Biz de azmimizi ve kararlılığımızı Ulu Önderimizden aldık… Elimize batan dikenler değil, birbirinden güzel güller umudumuz oldu. Dolayısıyla ne elimize batan dikenleri umursadık ne de bu bahçede gül yetişmez diyenleri. İnadına gül yetiştirecek, inadına Atatürk sevgisiyle dolup taşan çocuklar büyütecek, inadına evimizin en güzel yerine Ata’mızın resmini yerleştireceğiz. Ve inadına yaşatacağız Ata’mızı, hem ülkemizde, hem kentimizde ama en önemlisi kalplerimizde…

‘Bu Gurur Çorlu’muzun’

Geçtiğimiz yıl bugün sizlerin huzurunda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünden ilham alarak Atatürk Evi’mizi inşa edeceğimizi söylemiştim. Bugün Ata’mıza ve Çorlulu vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın heyecanıyla karşınızda duruyor olmaktan gurur duyuyorum. Ama aynı zamanda bu gurur sizin, bu gurur hepimizin, bu gurur Çorlu’muzun...

‘Buram Buram Özlem Kokuyor’

Atatürk Evi’miz buram buram özlem, bahçemiz ise buram buram gül kokuyor. Beraberliğin, birliğin kokusunu derin derin içime çektiğim, gururla dolup taştığım şu an mutluluğumu sizlerle paylaşıyorum. Paylaşmak istediğim bir konu daha var, bu da benim için çok önemli. Atatürk Evi’mizi birlikte inşa ettiğimiz, bu güzel yolu birlikte yürüdüğümüz Atatürk sevdalısı, Çorlu sevdalısı firmalarımızdan birkaçını saymak istiyorum:

Destekçi Firmalara ve Bağışçılara Teşekkür

Kaptan Demir Çelik, Yağmur Fidancılık, KUR SMS, Atılım İnşaat, Akgün Beton-Meke İnşaat, Türk YTONG Sanayi, ÇİM Beton, Fırat Boru, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, İMPAZ İnşaat, İdriz Ticaret, Gürok Turizm ve Madencilik, Nimet Çatı İnşaat, Maköz İnşaat, Gür Mimarlık İnşaat, Profel Mühendislik, Legend Teknoloji Hizmetleri, Baştuğ Ticaret, Rien Yapı, Başaran Granit Mermer, RedLİne Işık Ses Sistemleri, Yıltaş İnşaat, Hidrak Yangın Söndürme, İpek Tül ve Konfeksiyon, Kervancı İnşaat, Zeki Gayrimenkul, Arşimet İnşaat, Öncü Saç Lazer, Dilek Mermer, Gümüş İnşaat, Onur Döküm ve Bahçeşehir Koleji…

Değerli katkılarından dolayı firmalarımıza ve şahsen bağış yapan tüm hemşehrilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Atatürk Evi’mize maddi ve manevi katkılarınızdan dolayı sağ olun, var olun. Ne mutlu bize ki Ata’mız için birleştik, ne mutlu bize ki Ata’mızı çok sevdik…”

Başkan Sarıkurt’un duygu yüklü konuşmasının ardından kurdele kesim töreni yapıldı. Açılışın ardından ziyaretçiler, Atatürk ile ailesinin heykelleri, kullandıkları eşyaların benzerleri ile dolu olan Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler ve duygu dolu anlar yaşadılar.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    10.11.2020 15:29:53
  • Okuma Sayısı
    6653

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l