Çorlu Belediyesi´nden Kadına Şiddete Karşı Farkındalık Çalışması

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, ülkemizde sayısı her geçen gün artan kadın cinayetlerine karşı farkındalık yaratmak amacıyla kent içinde yer alan bir trafoya ‘Kadına Şiddete Hayır’ temalı resim çalışması gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serigrafi ekibi tarafından trafolara çizilen resimlere bir yenisi daha eklendi. Kadına şiddetin her gün farklı bir yansımasını gördüğümüz ülkemizde Çorlu Belediyesi ekiplerince çizilen resim, hem bir eleştiri hem de bu şiddetin son bulması yönünde bir temenniyi barındırıyor. Trafo duvarının yarısında gözü yaşlı şiddet mağduru bir kadının resmi yer alıyor. Resimde, “Bir kadının gözyaşları altın kadar değerlidir.” mesajı yer alıyor. Duvarın diğer yarısında ise şiddete uğrayan bir kadının çizimi ve altında da “Bir kadına tekme atmak yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır. Kadına şiddete hayır!” yazıyor.

‘Hepimiz İnsanız’

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kadına şiddete her zaman hayır diyoruz. Pankartlar açıyor, sosyal medyalarımızdan şiddetin artık son bulması yönünde paylaşımlar yapıyoruz. Fakat bunlar yeterli olmuyor. Şiddete uğrayan her kadını korumaya, ona yetişmeye imkânımız olmuyor. Nasıl ki ‘erkeğe şiddete hayır’ gibi bir düşüncemiz yok ise ‘kadına şiddete hayır’ diye bir ayrım da olmamalı. Kadın ya da erkek olarak farklı cinsiyetlerimiz olsa da her şeyden önce hepimiz insanız.

‘Canice Zihniyeti Kınıyorum’

Sokakta ya da evde şiddete uğrayan her kadın gözü yaşlı annemiz, burnu titreyen yavrumuz, korku içinde yaşayan kardeşimiz, hayatını acılar içinde geçirmiş arkadaşımız… Onların canını yakarak fiziksel şiddete uğramalarına sebep olan ve ömür boyu unutamayacakları psikolojik etkilere yol açan canice zihniyeti kınıyorum.

‘Her Kadın Bizim Canımız’

İşte bu mantıkla yola çıkarak ekiplerimizle birlikte kentimizde kadına şiddeti kınayan izler bırakmak istedik. Gelin hep birlikte kadına şiddete dur diyelim. Duvar resimlerimiz yalnızca birer resim olarak kalmasın, hayatımızın her noktasında iz bırakan birer ilke olsun. Temennim şudur ki, şiddet yalnızca duvarlarımızda silik bir iz olsun.” şeklinde konuştu.

Çalışmalar 15 Günde Tamamlandı

Park ve Bahçeler Müdürlüğü serigrafi ekibi tarafından 15 günde tamamlanan çalışma vatandaşların da büyük beğenisini topluyor. Trafonun sağ duvarında kadına şiddet temalı resimler yer alırken sol tarafındaki duvara çizilen resim ise pandemi sebebiyle vatandaşlara ‘maske takmayı unutmayın’ uyarısında bulunuyor. Sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan resimde, ‘Yarınlar için maske tak’ mesajı vurgulanıyor.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    20.10.2020 14:06:04
  • Okuma Sayısı
    3114

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l