Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. Oturumu Yapıldı

Çorlu Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda alınan kararlar şu şekilde oldu:

• 2019 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
  • Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Yönetmeliği’nin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Kadro ve derece değişiklikleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Banka ATM ünite yerlerinin kiralanması konusunun görüşülerek 5 yıllığına kiralanmasına oy birliğiyle karar verildi. Yerlerin belirlenmesi konusunun ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Türkgücü Mahallesi’nde 11, Muhittin Mahallesi’nde 1 adet taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmek üzere Maliye Hazinesi adına devir ve tescil talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Kemalettin Mahallesi’ndeki bir parselin İmar Affı kapsamında satışının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet 1,5 m³ Hidrostatik Yol Süpürme Aracı alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi para yardım talep edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet 7 m³ Yol Süpürme Aracı alımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan nakdi para yardım talep edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Şeyhsinan Mahallesi’nde bulunan Arpalık 2. Sokak’ın Atatürk Bulvarı ile Ruşenler Sokak arasında kalan kısmın adının Şehit Birhan Er Sokak olarak, Atatürk Bulvarı ile Eski Tekirdağ Caddesi arasında kalan kısmının adının ise Yadigâr Sokak olarak değiştirilmesini içeren İçişleri Komisyonu Raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
  • Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2 raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından Meclis’e okundu ve tek tek oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.
  • Plan değişiklikleri taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
  • Ek gündem olarak Meclis gündemine alınan, işletmelerin yaz-kış bahçeleri ile ilgili taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

22.06.2020 16:08:54