Hobi Bahçeleri ile İlgili Başvuru Duyurusu

DUYURU

İlçemiz Zafer Mahallesi Ekin Caddesi 159 ada 1 Parsel üzerinde kurulu bulunan hobi bahçeleri için ön talep toplanacaktır.

Hobi Bahçeleri 15.000 m² alanda 42 m²’lik 180 adet hobi bahçesinin yanı sıra idari bina, dinlenme alanı, çocuk bahçesi ve otopark alanından oluşmaktadır. Çorlu Belediye Meclisinin 04.03.2020 tarih 2020/83 sayılı Kararı ile Kabul edilen Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliğinin 6. Maddesine istinaden 180 adet hobi bahçesinin 18 adedi Şehit yakını, Gazi ve Gazi yakını  (1.derece) ve Engelli (En az %40) vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ayrılmıştır.

Hobi bahçelerimizin tamamı için 17 Ekim 2022 Tarihinden 31 Ekim 2022 tarihine kadar Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliğinin 5. Maddesinde belirtildiği üzere İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze yazılı olarak, Hobi Bahçelerinde bulunan form doldurularak veya ekte bulunan talep formu doldurularak isletmemd@corlu.bel.tr adresine elektronik posta yolu ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Hobi Bahçelerine sadece Çorlu’da ikamet edenler başvurabilecektir. Ayrıca aynı aileden sadece bir kişi başvuru yapabilir.

Taleplerin toplanmasının ardından Hobi Bahçeleri için İşletme Yönetmeliğinin 6. Maddesine istinaden geçerli başvuruların belirlenmesinin ardından Kasım ayı içerisinde Encümen huzurunda asil ve yedek listenin belirleneceği kura çekimi gerçekleştirilecektir. Aralık ayı içerisinde tahsis hakkı kazananlara bildirimleri yapılacak ve 1 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasında gerekli belgelerin ve ödeme işlemlerinin tamamlanması istenecektir. Bahçe tahsis süresi 15 Mart - 15 Aralık tarihleri arası olup ücret Belediye Meclisimizin belirleyeceği 2022 yılı ücret tarifesine göre olacaktır.

Hobi Bahçeleri kullanım şartları, idare ve kullanıcı sorumlulukları ekte bulunan hobi bahçeleri işletme yönetmeliğinde tanımlanmıştır. Detaylı bilgi için Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliğini inceleyebilir ya da 0 (282) 684 75 44 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgililere Duyurulur…