6. Uluslararası Çocuk Şenliği2

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen Çocuk Festivali Dünya'nın dört bir yayından gelen öğrencileri buluşturdu.

Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen halk dansları ekipleri Çorlu'nun yeni mahalleleri ve Cumhuriyet Parkı'nda Türkiye'deki yaşıtlarıyla birlikte aynı sahnede halk dansları gösterileri yaptılar. Misafir öğrenciler Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen gezide İstanbul'a giderek Sultan Ahmet Meydanı'nı gezme imkânı buldular. Ayrıca boğazda tekne turuna da çıkarıldılar.

6. Çocuk Festivali etkinlikleri Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış seremonisi ile son buldu. Yapılan gösterilerle Türkiye, Balkan, Baltık, Kuzey Avrupa, Orta Asya, Uzak Doğu ve Latin Amerika bölgelerinin müzikleri, kıyafetleri ve danslarıyla izleyenlere görsel bir şölen yaşatıldı. CIOFF Türkiye Genel Sekreteri, Asya ve Okyanusya Genel Sekreteri Muammer Arslan'ın da hazır bulunduğu programın sonunda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, misafir ekipler ve dansçılara plaket ve hediyeler takdim etti. Söz konusu etkinlikte belediyenin davetlisi olarak Çorlu'da kamp yapan olimpik boccia milli takımının oyuncu ve antrenörleri de hazır bulundu.

6 gün boyunca Türkiye'de unutamayacakları anlar geçiren misafir öğrencilerin, veda anlarında duygulanarak birbirlerine sarılıp ağlamaları dikkat çekti. Çocukların farklı kültürleri tanımaları, yabancı ülkelerden arkadaşlar edinmeleri ve Dünya barışına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen geleneksel Çocuk Festivali önümüzdeki yıllarda da düzenlenmeye devam edilecek.

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l